|
Fıkra Diyarı Ben Bugün Hiç Gülmedim, Hiç Neşelenmedim Diyenlere Şimdi Gülmek, Neşelenmek ve Eğlence Zamanı... |
|
Seçenekler |
07 June 2006, 12:27 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
Arkadaşları:0
|
LAZ ATASÖZLERİ
LAZ ATASÖZLERİ genellikle karadeniz yoresinde kullanılan atasozleri cogunu duymadıgınıza eminim Adami yapan da karidur, yikan da karidur Aferun torbasi dolmaz Afkurmasını bilmeyen köpek, koyuna kurt götürür Ayranum budur, yarısı sudur Yersan da budur, yemesan da budur Bacanak bacanağı dere başukarı arar Bahane sığırlere dolanıyı sirtlere Bekle eşeğum bekle, manca pişirde yersun Ben derum torunum yok, o derki dayimsun dayim Bilmeduğun atun kerisina keçma Bişe desem soz olur, demesam maraz olur Borç çıktı bine gel elmanın dibine Cihanun kördüğü dane bitmez Çalışta gavura kalsun Çocukla kirma yola olur başuna bela Çorbaki daşar, kepçenin pahası olmaz Değneğum dağarcığum, suparam süreceğum Demir taradi sağa da yaradi Dut demeğa dudak lazum Et diline bıçak eline El eliyla ilana tutma, ilana da yazik olur Etme kulum bulma zulum Evi sildim süpürdüm, kutis geldi oturdu Eyi adam neyler mali? Çotisi de neyler mali? Ezme, ezilma, orta kal Ezrayil vuru pençe, bakmaz ehtiyara cence. Farzdan önce farz var. Gemi aldın, kıçına; toprak aldın, içine; karı aldın başına geç otur. Haçan bir kız kaçacak yan basar ayağını Haçan gelin olursun ederler seni huri; sonra mısır ekmeği vermezler sana kuri. Huçumet işine karışma, delinun işine karışma, Ellağun işine hiç karışma. İki şoza bir güneli üstüne bir hapsikoli İlan topraği ufura ufura yer İlan eğrulur, buğrulur deliğune kirinca doğrulur İyiluk yap at bayışağa Kalbim defter, dilum donmez Kalktı rahmetli, oturdi korbakor Kara biber karadur, diremlan satiliyi. Kar da öyle beyazdur çureklen atiliyi. Karının eyisi ele cirmez, çotisi yere cirmez. Karinca çi kanadlanu, cobermegi yakin olur. Kedi anasının canı içun sıçan tutmaz. Kedinun kuyruğuna basmayinca sana hirlamaz Kendume yer edeyim bak sağa ne edeyim Kestane kumuşiden çıktı, kerisini beğenmedi Kız çay yaprağına bencer, zamanını çeçurdun mi kartlaşur. Kim verursa bağa yerum, ben ondan yana derum Korkma kişin kişundan, kork aprilun beşinden, oçuz ayrilur eşinden Köpeği andun, kutilayı hazırla Köpek tüyünü değişir, Huyunu değişmez Kumden halat olmaz Kurdun adi çikti, çakallar paş koparayi Lafun tutulursa hakimsun, lafun tutulmazsa sen kimsun Madem kideyu miras, bende yiyeyum biraz Mart kapudan baktirur, kazma kürek yaktirur Mut mut dema armut de Ne doğrarsan çanağuna o gelur kaşığuna Ne kosan çanağuna o gelur kaşığuna O kızım saha derum o gelinum sen işit Ormanlarin gozi var, yolun kilavuzu var Ortak atun beli kiruk olur. Ortak mala çöpek bile işemez Öküz eldi ortaklık bozuldu. Pahane uşağa, yarısı bayışağa Rize'ye vali olacağına, çay alum yerine bi sepetçi ol. Sen kârin peşindesun hazırı elden gitti Siçan işedu denize oldi oğa ortak Siçan delikten siğmayi, hopeçileri da takar peşine Sırğan yerina sırğan biter Sünçer düştü terekten kirdi da belini Tatlı dil ilanı yuvasundan çıkarur Yetimun koletisi pişmez, pişseda yanar Yuz sene ilerisinu duşun, bir da cerisini Zayuf atun kıblesi olmaz
07 June 2006, 12:46 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
LAZ ATASÖZLERİ
[size=24px]AKIL SALATALIK DEĞİL Kİ , KIRIPDA VERESİN![/size]
07 June 2006, 14:34 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
553
Üyelik T.:
07 October 2005
|
rs
:lol: :lol: :lol: Mevlüt çok güzel laz söleri bulmuşsun ne kadar doğru sözler :lol: biraz dukunda ya neyse :lol:
08 June 2006, 09:15 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
882
Üyelik T.:
23 May 2006
:)
ELİNE YÜREĞİNE SAĞLIK MEVLÜT ABİ
GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ATASÖZLERİ VE BU GÜZEL PAYLAŞIMIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |