|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
10 October 2012, 02:36 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
1974
Üyelik T.:
10 October 2012
Arkadaşları:0
Yüreğim Seni Çok Sevdi
Yüreğim Seni Çok Sevdi [size=12pt] Yüreğim Seni Çok Sevdi Canan Tan'ın kitabı Yüreğim Seni Çok Sevdi'de yer alan Nazım Hikmet Şiirleri Gelmiş dünyanın dört bir ucundan Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız Yeşil dallarız dünya ağacından Gençlik denen bir millet var, ondanız... ÖLÇÜ Sevdiğin müddetçe ve sevebildiğin kadar, sevdiğine her şeyini verdiğin müddetçe ve verebildiğin kadar gençsin. Durup dururken içimde bir şeyler kopup tıkıyor boğazımı Durup dururken sıçrayıp kalkıyorum yarıda bırakıp yazımı Durup dururken rüya görüyorum bir otelde, holde, ayakta, Durup dururken çarpıyor alnıma kaldırımdaki ağaç, Durup dururken yıldızlar inip sallanıyor bir bahçede, salıncakta Durup dururken mezardaki halim geçiyor aklımdan, Durup dururken kafamda güneşli bir duman, Durup dururken hiç bitmeyecekmiş gibi bağlanıyorum başlıadığım güne, Ve her seferinde sen çıkıyorsun suyun yüzüne Saksılarda hala tek tük karanfil bulunsa da ovada güz nadasları yapıldı çoktan tohum saçılıyor, Ve zeytinler devşirilmekte Bir yandan kışa girilmekte, bir yandan bahar fidelerine yer açılıyor Bense hasretinle dolu ve büyük yolculukların sabırsızlığıyla yüklü yatıyorum demirli bir şilep gibi Bursada... Çekilmez bir adam oldum yine, uykusuz, aksi, nalet yeni her seferki gibi haksızım sebep yok, olmasıda imkansız bu yaptığım iş ayıp, rezalet. Fakat elimde değil Seni kıskanıyorum beni affet..... Tahir olmak da ayıp değil, Zühre olmak da, Hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil. Bütün iş Tahir'le Zühre olabilmekte, Yani yürekte.. Meselâ bir barikatta dövüşerek, Meselâ kuzey kutbunu keşfe giderken, Meselâ denerken damarlarında bir serumu, Ölmek ayıp olur mu? Tahir olmak da ayıp değil, Zühre olmak da, Hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil. Seversin dünyayı doludizgin, Ama o bunun farkında değildir. Ayrılmak istemezsin dünyadan Ama o senden ayrılacak. Yani sen elmayı seviyorsun diye Elmanın da seni sevmesi şart mı? Yani Tahiri Zühre sevmeseydi artık, Yahut hiç sevmeseydi, Tahir ne kaybederdi Tahirliğinden? Tahir olmak da ayıp değil, Zühre olmak da, Hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil... [/size] |
10 October 2012, 21:32 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
Arkadaşları:0
Ynt: Yüreğim Seni Çok Sevdi
şahika bunu beğendi paylasım için tsk