|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
19 March 2008, 15:21 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
1259
Üyelik T.:
18 March 2008
Arkadaşları:0
|
Aşka VE Sevgiye Dair
Aşka VE Sevgiye Dair Aşk ikidir sevgi bir; Aşk yalan,sevgi gerçektir. Aşk sudur,sevgi susuzluk. Bu yüzden sevgi hasrettir, Özlemektir,beklemektir. Asıl maharet: Susuzken suyu içmek değil Karşısına geçip seyretmektir. Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak; Aşk açmaktır,sevgi katlamak. Sevgi saklamaktır Yüreğini,gözlerini Ve de ellerini saklamak Bahar geldiğinde… Bir çiçeğe,yeşile,çimene Aşık olamazsın ama seversin. Arkadaşına aşık olamazsın Ama seversin. Toprağa fidanı aşkla değil Sevgiyle dikersin. Sevgi için ölünür,aşk öldürür. Aşk kıskançtır,nankördür Sevgiyi öldürür. Aşk Kabil’dir,sevgi Habil. Aşkla sevgi aslında kardeştir Babaları insandır,Adem’dir Aşk için şiirler yazarsın, Şarkılar yaparsın; Sevgiyi anlatamazsın. Çünkü yüreğine sığdıramazsın. Kalbini aşka kapatabilirsin Ama sevgiye kapatamazsın Sevgi gizli,aşk aşikardır. Yüz vermeyince unutursun Sen aşığım diye daha kendini kandır. Dedim ya sevgi gerçek,aşk yalandır. Dahası da var: Aşkın gözü kördür, Fazla naz aşık usandırır; Aşk oyun,aşık oyuncaktır. Sevgi ise yaşamdır,hakikattir. Aşk aceledir, Sevgi usul usul sabırlıdır. Acele işe hem şeytan karışır. Aşk ateşlidir Çünkü hastalıklıdır. Sevgi ılıktır Çünkü sağlıklıdır. Velhasıl bu iki kardeşin hikayesidir Aşka ve sevgiye dair…
19 March 2008, 17:27 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
Aşka VE Sevgiye Dair
AĞZINA SAĞLIK GÜZEL BİR PAYLAŞIM
DEVAMINI BEKLERİZ
24 March 2008, 11:44 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
882
Üyelik T.:
23 May 2006
Aşka VE Sevgiye Dair
ELİNE YÜREĞİNE SAĞLIK BAK-TE-Rİ
GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ŞİİR PAYLAŞMIŞSIN BİZİMLE PAYLAŞIMIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER. **** ... Aşk için şiirler yazarsın, Şarkılar yaparsın; Sevgiyi anlatamazsın. Çünkü yüreğine sığdıramazsın. Kalbini aşka kapatabilirsin Ama sevgiye kapatamazsın Sevgi gizli,aşk aşikardır. Yüz vermeyince unutursun ... *** SEVGİYİ YÜREKLE BİRLİKTE YAŞAMAYA HATTA YÜREKTEN TAŞIRMAYA
24 March 2008, 21:11 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
835
Üyelik T.:
12 April 2006
Aşka VE Sevgiye Dair
mevzuya bir sözlede ben katılmak istiyorum dostlar
nazım hitmet derki: ey sevdiğim;bir çam ormanında nefes alma bahtiyarlığna benze seni sevmek..
25 April 2008, 10:20 | Mesaj No:5 |
Papatyam Editörü
Durumu:
Papatyam No :
1242
Üyelik T.:
19 February 2008
|
Ynt: Aşka VE Sevgiye Dair
CANIN SAĞOLSUN
Ararım seni bulamam her an Olmak isterim senle her zaman Ya sence uygun değil,ya bence zaman Olsun be gülüm, canın sağ olsun Her an beraber olmak haram mı bize, Kahpe felek getirdi bak bizi dize. Aşkımız örnek olsun, seven herkese Hasret kaldım sana, canın sağ olsun Bazen bana benim kadar yakınsın, Bazen ben Edirne´yim ,sen Ardahan´sın. İster misin bu yürek hasretle yansın? İnsafına kalmışım ,canın sağ olsun Telefon elimde, gözüm ekranda Hep bekledim seni, sabah akşam da Beni esir aldın ,orta yaşımda Şikayetim hiç yok ,canın sağ olsun Seni hep yanımda görmek isterim. Seninle bir ömür sürmek isterim. Bir gün kollarında ,ölmek isterim Sen istemesen de ,canın sağ olsun.