|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
24 May 2006, 10:18 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
882
Üyelik T.:
23 May 2006
Arkadaşları:0
GÖNÜL DOSTU
GÖNÜL DOSTU [size=18px]Gönül Dostu[/size] Ormanlarda yuvasını yitiren Bir kuş görsem, sen gelirsin aklıma. Beni alıp uzaklara götüren Bir düş görsem, sen gelirsin aklıma. Gönlüm viranedir yıkılmış, yanmış Hayâl mermerinde hatıram donmuş Asırlar öncesi duvara konmuş Bir taş görsem, sen gelirsin aklıma. Toprakta ağacın her hâli güzel Gölgesi, meyvesi, hem dalı güzel Nerede ne zaman faydalı, güzel Bir iş görsem, sen gelirsin aklıma. Açılmış çiçektir her gülen dudak Kılıfta tomurcuk zor gülen dudak Bir dostluk bakışı, bir gülen dudak Bir diş görsem, sen gelirsin aklıma. Yüreğinde deli taylar eşinen Gam ilinden dert iline taşınan Altmış yıl yaşayıp, bin yıl düşünen Bir baş görsem, sen gelirsin aklıma. Abdurrahim Karakoç
24 May 2006, 11:15 | Mesaj No:2 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
GÖNÜL DOSTU
Gönlümdeki Gurbet
Dost ülkeler duman duman önümde Dağların alnında gurbet yazılı. Göv göcekler firez oldu gönlümde Çamların dalında gurbet yazılı. Ilgıt ılgıt yeller eser ovadan Kuşlar tüm tedirgin kalkar yuvadan Özümüz gövünür yanık havadan Sazların telinde gurbet yazılı. Gene yanar oldu bağrımın başı Nasıl söner bu sevginin ateşi? Oğuzlar soyunun savaş yoldaşı Atların nalında gurbet yazılı. Bir canım olsa da yurt için versem Ufka nakış nakış kanımı sersem Kalk gardaş sılaya gidelim desem ÖTÜKEN yolunda gurbet yazılı. Abdurrahim Karakoç
25 May 2006, 16:59 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
269
Üyelik T.:
01 April 2005
|
GÖNÜL DOSTU
çoştun yine deli gönül sular gibi çağlarmısın
aktın yine kanlı yaşım yollarımı bağlarmısın sizde çoştunuz yine teşekkürler
26 May 2006, 09:52 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
127
Üyelik T.:
17 January 2005
GÖNÜL DOSTU
Sohbetiyle mest olacak,
gerçek dostla dost olacak, ayağına post olacak, bana gönül dostu lâzım... Bir simidi paylaşacak, dertlerimi anlatacak, sinesinde ağlatacak, bana gönül dostu lâzım... Ademe Havva sı lâzım, Mecnuna Leyla sı lâzım, geceye karası lâzım. Bana gönül dostu lâzım… Şairlere sözü lâzım, Ozanlara sazı lâzım, Ressama fırçası lâzım, Bana gönül dostu lâzım... Gönlümde ki saray gibi, tarlada ak buğday gibi, gökyüzünde ki ay gibi, Bana gönül dostu lâzım... Güldüğünde Cemâl gibi, kızdığında Celâl gibi Al Bayrakta Hilâl gibi, Bana gönül dostu lâzım... Dudağımda şükür gibi, Yüreğimde zikir gibi, Sıddık Ebubekir gibi, bana gönül dostu lâzım...