19 August 2006, 17:42 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
926
Üyelik T.:
16 August 2006
Arkadaşları:0
gurbet
gurbet Yaralı bir sekilde cıktım evden Ardımda kalan o samimi goz yaslarını hic unutmadım Mendilimi burustutpta sakladım kalbime Goren olupta son kez dur demesinler diye Canımı canıma kattım ta cıktım yola Tek basıma ama bir dag gibi guclu sekilde Kanımın sıcaklıgı derimi yırtar gibi oluyordu Akan damlalar gozumden degil yuregimden damlıyordu giderken Ama insan anası icin vatanı icin vazgecmeliydi yasadıgı ne varsa. Ve geliyordum Pervesızca dimdik ne kaldıysa benden bırakarak Ama unutmayarak hep aklımda ve avucumda tutarak En son sevdigimin camdan bana bakarken gitme diyisini hatırlıyorum Heryerimde çınlıor son sesleri son bakısları Az kalmıstı gelmek uzereydim uzaktan o demir kopru gozukuyordu Uzerinden gecen insan ve araba toplulugu Kimi yasayarak ogrenecek kimide okuyarak Ben her ikisinide yapmaya gelmistim Ne varsa yasayıp biten herseyide son kez okuyarak Yolculuk bitmisti yeni yad ellere gelmistim artık Duran agacın ve var olan evlerin rengini degisik gorerek Yorgun ve yaralıydım Elimi tutan bendeki o gerceklik oldu Tuttu ve bıraktı tam ortasına zorlugun ve kimsesizligin. Yeni ısıklar vuruyordu pencereme yıldız ve ay farklıydı burda sanki Siirlerin tadı farklı kokuyordu karanlıksa zifiri. Gunesse sadece istediklerini aydınlatıyordu ben bakarken uzaklara. Ozledikce vazgeciren sevgi bendeydi Bendeydi yarım bırakılmamak uzere and icilmis degerli sozler Yıllar gecmisti donecektim artık yurduma Donecektimki bana gelen o son melegi gordum canımı alırken elvede bile diyemeden Bir anda bitmisti yıllarca yasayıpta sonunu gormek ıcın bicilen hayaller Goz kırpamadan gitmistim hayata anama sonkez hoscakal diyemeden
19 August 2006, 19:04 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
809
Üyelik T.:
29 March 2006
|
gurbet
Seninle bir ana bir ömür biçtim
Dönüp de yüzüme bakmadın gülüm Umurumda değil olsun dikenin Dalında bir garip bülbülüm Uyku yok artık gözlerimde sen ve karanlık Yeter ki sen ol olmasın gündüzüm Senden tek isteğim Sevme ama gitme ÖLÜRÜM………… ……….
21 August 2006, 17:05 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
gurbet
KOPMUŞUZ
Hasretiz birliğe sevgiye, Ayrı düştük, ne oldu bize ? Yaşam, hırs, kazanç diye, Kopmuşuz ne yazık, hemşehrilikten. Yalacıklı, Adakınıklı, Çardaklı, Hani nerede toprağım, Dörtdivanlı Geçim telaşına düşmüş insanları Kopmuşuz ne yazık, hemşehrilikten. Ankara&#8217;nın çevresi Dörtdivanlı Olmuş Önder&#8217;li, Şentepe&#8217;li, Sincan&#8217;lı, Terk etmiş köyünü, özlemde baba ocağı, Kopmuşuz ne yazık, hemşehrilikten. Amca yeğenini, akraba hısımını, Komşu Komşusunu, dayı yeğenini, Tanımaz olmuş hemşehri, hemşehrisini, Kopmuşuz ne yazık, hemşehrilikten. Gelin birlik beraberlik diyelim, Sevgi ve saygıyla dostluk kuralım, Gençler kaynaşın, dağılmayalım, Sıladan hemşehrilikten ayrılmayalım. YALACIK KÖYÜNDEN