|
Öyküler & Hikayeler Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Öykülere, Hikayelere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
03 March 2006, 18:27 | Mesaj No:1 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
Arkadaşları:0
|
Dalkavuk Çeşitleri...
Dalkavuk Çeşitleri... [size=18px]DALKAVUK ÇEŞİTLERİ[/size] [size=18px]Filozof ve Dalkavuk[/size] Bir filozof ile bir dalkavuk konuşuyormuş. Filozof ne derse dalkavuk onu tasdik ediyormuş. Nihayet sabrı tükenen filozof haykırmış: - Birader, hiç olmazsa bir kez olsun dediğime itiraz et de iki kişi olduğumuzu anlayalım. [size=18px]Devlet Adamı ve Dalkavuk[/size] Önemli mevkide bulunan bir devlet adamı dalkavuğun birine - Sıfır nedir? diye sormuş. Cevap tam beklenildiği gibi olmuş : - Sizin huzurunuzda ben. [size=18px]Bey ve Dalkavuk[/size] Eskiden konaklarda dalkavuk bulundurmak adetmiş. Konağın birinde bir gün bey demiş ki : - Bir dalkavuk alacağım, filan gün imtihan var, sağa sola haber salınız. Derken o gün gelmiş, kapının önünde dalkavuk adayları sıra olmuş. Biri içeri alınmış. Bey sormuş : - Sen dalkavuk musun? - Evet efendim. - Ama sen dalkavuğa hiç benzemiyorsun. - Olur mu efendim? Ben filan Bey'in yanında şu kadar, fişmekan Bey'in yanında da bu kadar sene dalkavuk olarak çalıştım. Bey : - Olmadı, sen çık demiş. Derken ikinci, üçüncü..... adaylar gelmiş, konuşma hep aynı, cevaplar hep aynı. Bey, dalkavuğunu bulamayacağını düşünmeye başlamış ki, içeri biri girmiş. Bey: - Söyle bakalım sen dalkavuk musun? - Evet efendim. - Ama sen dalkavuğa hiç benzemiyorsun. - Hayır, hiç benzemem efendim. - Dur bakayım, biraz da benziyorsun galiba. - Evet efendim. Ben biraz da dalkavuğa benzerim. Bey hemen dışarı haber salmış : - Tamam ben dalkavuğumu buldum. [size=18px]Kral ve Dalkavuk[/size] Kral ördek avında... Av uşakları çevredeki ördekleri kışkırtıp, kralın önüne getiriyorlar. Sonunda hazret önünden geçen bir ördeğe ateş ediyor, heyecanla dalkavuğuna soruyor : - Nasıl? Vurdum mu? Vurdum mu? Dalkavuk : - Majesteleri zavallı ördeğin hayatını bağışlamak alicenaplığında bulundular. [size=18px]Padişah ve Dalkavuk[/size] Padişahın biri patlıcan yemeğini çok severmiş. Bir gün yemekte - Şu patlıcan ne güzel sebzedir demiş. Dalkavuğu hemen: - Haklısınız Sultanım. Bu patlıcan öyle lezizdir ki, kırk çeşit yemeği olur, tatlısı olur, turşusu olur, yemeğe doyamazsınız diye methiyeler düzmüş. Derken birkaç gün sonra yemekte yine patlıcan varmış. Padişah da o gün tersinden kalkmış. - Ne bu yahu, yine patlıcan, yine patlıcan. Bari bir şeye de benzese diye kükremiş. Dalkavuk da ele almış: - Yaa evet Sultanım. Zaten kara kuru bir şey, tadı yok, kekremsi, yemeği yemek değil, tatlısı tatlı, turşusu turşu. Padişah da : - Sana da bir şeyler oluyor. Daha iki gün önce patlıcanı öve öve bitiremedin. Bugün de yerin dibine batırdın deyince, dalkavuk hemen atılmış : - Aman Sultanım, ben sizin dalkavuğunuzum, patlıcanın değil...
04 March 2006, 11:06 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
553
Üyelik T.:
07 October 2005
|
Dalkavuk Çeşitleri...
- Aman Sultanım, ben sizin dalkavuğunuzum, patlıcanın değil...
Eeee dalkavuk dediğin böyle olcak işte :lol: :lol: :lol: :lol:
05 March 2006, 13:34 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
269
Üyelik T.:
01 April 2005
|
Dalkavuk Çeşitleri...
yokmu bugünlerde dalkavuk oturup sohbet etmek lazımmm