|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
13 July 2008, 17:21 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
1011
Üyelik T.:
09 November 2006
Arkadaşları:0
|
GÜLLERİ SANA BIRAKIP DİKENLERE GİDİYORUM
GÜLLERİ SANA BIRAKIP DİKENLERE GİDİYORUM Gülleri sana bırakıp dikenlere gidiyorum Gidiyorum bütün acılarımı vurup sırtıma umutları bırakıp başucuna ıtırları, menekşeleri, kırgüllerini bırakıp şiirlerimi sarıp bohçama yüreğimin yangınına gidiyorum hoşca kal usulboylum, güzel gözlüm hoşca kal Gidiyorum gözyaşlarımı papatya diye saçlarına takıp yüreğimdeki yağmurlarla bir ırmağa akmaya gidiyorum içimde yeşerttiğim tüm çimenler sana kalsın sana kalsın baharçiğdemleri, kırgelincikleri, kırkkanatlılar gülleri sana bırakıp dikenlere gidiyorum Gidiyorum başımda gam, gözlerimde nem toplayıp önüme düşen gölgeleri savurup acılı rüzgarlara gözyaşlarımı gidiyorum bütün hatıraları bırakıp geride ve usulca çekip kapıyı ardımdan alıp başımı gidiyorum buralardan şafak sökmeden kimseler görmeden yağmurun yağmadığı çöllere gidiyorum sevgi dolu yüreğimi bir ıssızda yakmak için Hoşça kal suyundan çimdiğim dere kana kana içtiğim pınar say ki, hiç yaşamadım bu yerlerde nazlı çiçeklerini okşamadım baharın bozguna uğramış bir bostanın hüznüyle bir yaprağın ürpertisine yazıp ömrümü çekip gidiyorum buralardan Çekip gidiyorum bir bilinmeze doğru hem yol, hem yolcu olmaya acılarımla başbaşa kalmaya bütün yıldızları takıp kanatlarıma rüzgarların uğultusunda kaybolmaya gidiyorum Yüreğimin sızılarında damıttığım her şiiri bin kez öperek ve sökerek sevgiden yana ne varsa göğsümde gecelerin zifiri saçlarında çıkıp yola dağlı bir ırmak gibi çarpa çarpa kıyılara içimdeki yaraları kanatmaya bir ceylanın gözlerinde ağlamaya gidiyorum Bütün borçlarımı ödedim alacaklarımı erteledim artık ne diyecek bir sözüm kaldı sevdiklerime ne okuyacak bir şiirim gözlerimin içinde iki damla gözyaşı gibi bakmadan ardımdaki uçurumlara alıp götürüyorum yüreğimdekileride hoşca kal usulboylum, güzel gözlüm hoşca kal Nuri CAN
15 July 2008, 10:56 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
1031
Üyelik T.:
28 November 2006
|
Ynt: GÜLLERİ SANA BIRAKIP DİKENLERE GİDİYORUM
emeğine sağlık gafurum
|
02 December 2008, 16:07 | Mesaj No:3 |
Papatyam Editörü