|
Deneme & Düz Yazılar Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Deneme ve Düz Yazılara Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
12 June 2006, 23:44 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
Arkadaşları:0
Tersten Bak
Tersten Bak [size=18px]Hep aynı yanlış, aynı toslayış, aynı dağılış... Her şey aynı, peki ama değişen ne? Sadece mekanlar ve zamanlar farklı. Hissedişler, duyuşlar, yıkılışlar ise hep aynı. Kader deyip geçelim mi, elimizin yaptığını bilelim mi? Artık yıprandım, bir daha kaldırabilir miyim? Yeniden başlama cesareti bulabilir miyim? Başladım diyelim nereye kadar, 1 ay mı 3 ay mı... Tam yükselmeyi deniyorum, iki kanat açıyorum. Hayır uçmazsın diyorlar, burada uçulmaz. Ya uçanlar diyorum, onlar nasıl başardı? Cevap yok, sükut... Hiç bir veli düşüşünü yazmamış galiba. Ya da yazanlar hep onları havada görmüşler. Elbette onlarında dibi bulduğu zamanlar olmuştur. Adem bu! kayan ve düşen varlık. Üzgünüm dostum istikrarı yakalayamadım. Üzgünüm asgari ücretli devamlı bir iş bulamadım. Üzgünüm bir baltaya sap olmadım. Senin adına üzülüyorum, kendi adıma ise bilmiyorum. Biliyorum yolun yarısına geldim. Bu sayfalar harici bir eser bırakamadım. 63 yaşın yarısı bana göre yolun yarısı. Ahmet Yesevi değilim 63\'ü geçsem de toprağın altına giremem. Bir hünerim yok, bir kaşık bile yapamadım. Eğittiğim bir eşeğim bile yok, kaşık yapsam da satacak. Somuncu Baba gibi mum alevinde ekmek de yapamam. Ne ilim var ne dilim. Bu yaştan sonra bükülmez belim. Büyükler diyor tamamen hiç olmak lazım. Acaba ben orada mıyım? Bütün var sanılanı bırakıp Tüm hesapları bitirmeli miyim. Ne kadar çok açık defter var hayatımız da... Müflis bir tacir misali elde defterler. At hepsini ateşe ve sonra kendin atla olmaz mı? Kimse bir şey yapmadı bana, benim yaptığımdan öte. Belki biraz ara yazmaya, yaşmaya, hayata... sadece sus ve dinle! Benim hesabım kendimle. Henüz 40 yaşıma gelmedim, nedense bekliyorum. Her zaman anı yaşa deriz ya ne kaldı 40 yaşa... İlimde yok bilimde, alimde değilim zalim de İşte garip bir kul her şey ortada selam Dosta, dostuma, dostlara, arkadaşlara, düşmanlara... [/size] Yazarı: Cihad Meriç
13 June 2006, 09:23 | Mesaj No:2 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
Tersten Bak
Güzel paylaşımların için teşekkürler.. Hepsi çok güzel..
13 June 2006, 09:34 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
553
Üyelik T.:
07 October 2005
|
rs
Hayatta ne oldum değil ne olacağım demeli. Umutsuzluk insanı yiyip bitiren hastalıktır.
13 June 2006, 12:08 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
882
Üyelik T.:
23 May 2006
:)
ELİNE YÜREĞİNE SAĞLIK ŞAHİKA
Yağmur yağdığında milyonlarca damla düşüyor kimi toprağa kimi denize kimi göle kimi akarsuya vs, birçoğunu görebildiğimiz gibi birçoğunuda göremiyoruz. AMA BİLİYORUZ Kİ YAKINDAKİ DAMLALARI GÖREBİLİR DOKUNABİLİR VE ONLARI HİSSEDEBİLİRİZ. YAĞMUR YAĞSIN DA YERYÜZÜNE MİLYONLARCA DAMLALARIYLA YETERKİ BIRAKMA KENDİNİ GÖZLERİNDEN AKMASIN BİR DAMLA BAK BURDA GÖKYÜZÜNDEN YAĞAN DAMLAYI GÖRÜNCE GÜLEN BİRİ VAR GÖZDEN DÜŞEN DAMLAYI GÖRÜNCEDE ÇOK ÜZÜLEN pamukKALE 13/06/2006 11,14
13 June 2006, 15:22 | Mesaj No:5 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Daha düz bakmayı öğrenemedik, nasıl ters bakalım..