|
Öyküler & Hikayeler Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Öykülere, Hikayelere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
10 May 2006, 13:54 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
825
Üyelik T.:
07 April 2006
Arkadaşları:0
ANLAYIŞ ÜZERİNE BİR ÖYKÜ.......................
ANLAYIŞ ÜZERİNE BİR ÖYKÜ....................... Adamın biri, bir kasabadan diğerine yaya olarak gidiyormuş. Hava çok sıcak, gideceği yer de birhayli uzakmış. Şöyle bir dinlenebileceği ağaç falan da yokmuş. Tam anlamıyla çaresizleri oynarken arkasında bir ses işitmiş.Dönmüş bakmış, yaya yürüyen bir adam ve odun yüklü bir eşşek: _Selamün Aleyküm!.... _Aleyküm Selam. Odunları nereye götürüyorsun? _ Kasabaya, satmaya.... _ Odunlar kaç kilo gelir? _ En az 100 kilo çeker. _ Satınca kaç para alacaksın? _ 10 Lira. _ Odunları bırakıp beni alırsan sana 15 lira veririm. Hem ben 70 kiloyum, eşşeğin daha az yorulur. _ Ya odunum ne olacak? _ Kardeşim, sen odunları götürünce satmayacak mısın? _ Evet. _ Farzet ki şimdiden sattın, üstelik 5 lira fazla kazanacaksın. _ Ya odunum? Adamcağız neredeyse, ne kadar dil döktüyse, bir türlü anlaşamamışlar. Oduncu, "Ya odunum" diyor, başka söz söylemiyormuş. Daha fazla konuşup sinir olmaktansa, dinlene dinlene yoluna devam etmeye karar vermiş. Bir taraftan da oduncunun sesini duyuyormuş: "Ya odunum, ya odunum, ya odunum......." Söz, anlamak isteyene söylenir. Anlamak istemeyen, sözleriniz ne kadar değerli olursa olsun anlamaz. Böyle insanlara dert anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur. Bu konuda ısrarcı olmanın da bir anlamı yoktur. Hem canınız sıkılır, hem sağlığınız. En iyisi işi uzatmamaktır. Atalarımız ne demişler: ANLAYANA DAVUL ZURNA SAZ, ANLAMAYANA DÜĞÜN DERNEK AZ.
10 May 2006, 14:18 | Mesaj No:2 |
Guest
Durumu:
Papatyam No :
Arkadaşları:
ANLAYIŞ ÜZERİNE BİR ÖYKÜ.......................
TOPLAM BORÇ 14 DOLAR 75 SENT
Küçük oğlu annesine geldi ve ona kağıdı uzattı. Annesi ellerini önlüğüne kuruladıktan sonra kağıdı okumaya başladı; Çimleri biçtiğim için 5 dolar Odamı temizlediğim için 1 dolar Alışverişe gittiğim için 50 sent Küçük kardeşime baktığım için 25 sent Çöpü attığım için 1 dolar İyi bir karne getirdiğim için 5 dolar Bahçeyi temizlediğim için 2 dolar --------------------------- Toplam borç 14 dolar, 75 sent Anne, umutla kendisine bakan oğlunun elinden kağıdı aldı ve kağıdın arka yüzüne şunları yazdı; Seni 9 ay karnımda taşıdım BEDAVA Hasta olduğunda başında bekledim, elimden geleni yaptım, senin için dua ettim BEDAVA Yıllar boyu değişik nedenlerle senin için gözyaşı döktüm BEDAVA Senin için geceler kaygı duyup, uykusuz kaldım BEDAVA Oyuncaklarını topladım, yemeğini hazırladım giysilerini yıkadım, ütüledim BEDAVA YAVRUM ve bunların hepsini topladığın zaman gerçek sevginin bedelinin olmadığını görürsün, bedavadır çünkü... Oğul annenin yazdıklarını okuyunca gözleri doldu. Annesine baktı, "Anneciğim seni seviyorum" dedi ve kalemi alarak bu kağıda "HEPSİ ÖDENMİŞTİR" yazdı |
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |