|
Fıkra Diyarı Ben Bugün Hiç Gülmedim, Hiç Neşelenmedim Diyenlere Şimdi Gülmek, Neşelenmek ve Eğlence Zamanı... |
|
Seçenekler |
05 April 2006, 16:49 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
Arkadaşları:0
''DÜŞÜNMEDEN GEL DİYORSUN..''
''DÜŞÜNMEDEN GEL DİYORSUN..'' DÜŞÜNMEDEN GEL DİYORSUN İçimde yılların özlemi dolu Öyle umutsuz , öyle acı ki Çökmüş gönlümün ta derinliklerine Alabildiğine karanlık , alabildiğine sonsuz Gel diyorsun düşünmeden Oysa , Kalbimde saplanmış bir hançer var Damla damla eritiyor gönlümü Almış götürmüş umutlarımı deryaya Alabildiğine hızlı , alabildiğine bulanık Gel diyorsun düşünmeden , Oysa , Aydınlıklar ortasında kör gibiyim Sana giden yol hangisi seçemiyorum Bir kor gibiyim alevler içersinde Yanıyor , yanıyor gönlüm alabildiğine alevli . Deniz Seval
05 April 2006, 17:27 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
GELECEGIM GUN
Yagmurlu bir günde gelecegim yanina Disarda olmaliyiz siginacak bir yerimiz olmamalı Belki bir sokagin ortasinda.. Ya da oturmaliyiz bir kaldirim tasina Yagmurlu bir günde gelegim yanina Yagmali o gün cilginca sicim gibi üstümüze Hic konusmadan gözlerinin icine bakarken Yagmali yagmur aşkimizi ispatlarcasina Yagmurlu bir günde gelecegim yanina Sevmem aslinda yagmurda islsnmayi Eger aglarsam karismali gözyaslarim yagmura Hissetmemelisin bilmemelisin agladigimi Agliyormusun askim ?dediginde.. Hayır demeliyim,onlar yagmur damlari Sevmesemde yagmurda islanmayi Ogün sevecegim yagmuru ve islanmayi Levent Aydin
06 April 2006, 10:52 | Mesaj No:3 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
[size=18px]Sende Gittin[/size]
Kolum kanadım kırık Bu dar günümde sende git Ben alışkınım yalnızlığa Alışkınım acıya, derde, kedere Bir selam bile vermeden sende git Sakın acıyıp yanıma gelme Biliyorum sevmediğini Ben bulurum bi çaresini Sen arkana bakmadan git Bensiz bir dünyaya, yeni aşklara git Kırılmamış insanların yanına, Ben gibi vefasız olmayan insanlara git Hadi durma ne kadar çabuk olursan, Benden o kadar çok uzaklaşırsın Şimdi durma git Sakın senden birşeyler bırakma Seni hatırlamak istemiyorum Hergün sesini duymak Hergün sana aşık olmak istemiyorum Ama seni unutamam ki Seni silip, hiç yokmuşsun gibi Davranamam ki ama sen yinede git Ben sensiz bir hiçim Alıp verdiğim nefes boşuna Sen yoksan bende yokum bu işin içinde İşte bu yüzden ; işte bu yüzden Dur gitmeee...
06 April 2006, 11:50 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Ben Mi? Evet. Ben mi? Evet... bir gün çıkıp gideceğim kapıları,evleri,dergileri,hüzünler bırakarak... bir çiçek merhaba diyecek... hoş geldin diyecek dağ... orman gülümseyecek... anımsayışların,bekleyişlerin,ümitlerin ya da ümitsizliklerin hırsların,yarışların,tasaların kalktığı yerde tam anlatının kaldığı yerde başlayacak şiir... hiç kimseye seslenmeyen,kendi kendine yeten sadece... kendi mantığı;kendi güzelliği içinde tutarlı... ama halkın yaşantısı girecektir oraya,çünkü yaşayan büyük bir şeydir halk... deniz ve ufuk girecek,karınca yuvaları,gökyüzü,kozalaklar ve kopuk ve artık hasetsiz bir aşk... yani sevişmek denizle,koşulsuz,önyargısız,hesapsız... yani uzanmak ve düşünmek binlerce yıl.. doğan,ölen ve yaşayan şeyleri... doğumu,ölümü ve yaşamayı yani dingin ve büyük olan herşeyi anlatmak... ben mi?evet .çıkıp gideceğim bir gün... tasasız,gözyaşsız,geride birşey bırakmadan ve birşey beklemeden ilerde... sadece yağmur sularından pırıl pırıl bir yürek artık kendi kendinin anlamı ve nedeni olan bir yürekle… Ataol Behramoğlu
06 April 2006, 12:51 | Mesaj No:5 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Geleceğim
Yıllar yirmi olsa da, otuz olsa da Yollar kar, çamur olsa da, buz olsa da Bedenim yorgun, aç ve susuz olsa da Bir gün yalın ayak, terli gömlekle - Gelirim, beni bekle Belki yakında olur, belki de uzak Sırtımda hatıralar, saçlarımda ak Gün, tarih bilemiyorum amma, muhakkak Bitmeyen bir azim, sabır ve emekle - Gelirim, beni bekle Unutmam mümkün değil, unutur sanma "Gelmez" diyen olursa sakın inanma Umutlarını kaybetme ha zamanla Geç kaldı diyerek gam çekme - Gelirim, beni bekle Sıcak bir yaz akşamında olabilir Sarı bir güz akşamında olabilir Kışın beyaz akşamında olabilir Ellerinde bir top mavi çiçekle - Gelirim, beni bekle Cümle köprüleri sel alsa da tek, tek Söz vermişim bir kere engel ne demek Başı karlı, kara dağlardan geçerek Azığım bir tas su, bir dürüm ekmekle - Gelirim, beni bekle Vermese de kaybolan gençliğimiz Ayıran bir gün kavuşturacak bizi Ve içimde sevgilerin en temizi Seninle dolu, arı, duru bir yürekle - Gelirim, beni bekle Abdurrahim Karakoç
06 April 2006, 16:22 | Mesaj No:6 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
Gelemiyorum yanına! O kadar çok engel var ki arada Bir uçurtmanın kuyruğuna takılıp Ğelmek istedim; Çekmedi yorgun bedenimi. Bulutlara takılmayı denedim; Bir yıldırımla attı üzerinden. Dalgalara bıraktım kendimi Kıyılarına vurmak için Kağıttan bir gemi kesti yolumu Koparılan takvim yapraklarıyla Gitgide tüketiyor zaman beni Gün geceye gömdü gözlerimi Gece güne savurdu yüreğimi Küle dönen kor tenimde İzi kaldı dokunuşlarının. Üşüyorum... Sıcaklığını bulmak için Vurdum kendimi sahranın göbeğine. Güneşin ortasına attım İp merdivenimin ucunu. İp tutuştu... Ben yanamadım. O kadar nasırlaştı ki sensiz can Öylesine mahsun kaldı ki duygular Sevda nerdedir, Özlem ne tarafa düşer? Ne yönüm kaldı, ne mevsimim Sana çıkan yolu bulamadım... Tuttuğum nefeste kaldı, Bir boğum daha ukte sevdam. Arzu Altınçiçek
06 April 2006, 16:51 | Mesaj No:7 |
Durumu:
Papatyam No :
543
Üyelik T.:
21 September 2005
|
[size=18px]Şimdi saat sensizliğin ertesi
Yıldız doğmuş gökyüzü ay aydın Avutulmuş çocuklar çoktan sustu Birben kaldım tenhasında gecenin Avutulmamıs ben. Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim Ki bu yaşlar Utangaç boynunun kolyesi olsun Bu da benim sana Ayrılırken hediyem olsun. Soytarılık etmeden güldürebilmek seni Ekmek çalmadan doyurabilmek Ve haksızlık etmeden doğan güneşe Bütün aydınlıkları içine sezebilmek gibi Mülteci isteklerim oldu arasıra, biliyorsun Şimdi iyi niyetlerimi Bir bir yargılayıp asıyorum Bu son olsun, son olsun. Şimdi saat yokluğunun belası Sensiz gelen sabaha günaydın! İşi gücü olanlar çoktan gitti Bir ben kaldım voltasında gecenin Hiç uyumamış ben Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim Ki bu yaşlar Utangaç boynun kolyesi olsun Bu da benim sana Ayrılırken hediyem olsun. Kafamı duvara vurmadan tanıyabilmek seni Beyninin içindekileri anlayabilmek ve Yitirmeden yüzündeki anlık tebessümü Bütün saatleri öyleyce Dondurabilmek için Çıldırasıya paraladım kendimi Lanet olsun Artık sigarayı üç pakete çıkarttım günde Olsun gözüm olsun, ne olacaksa olsun... Ahmet Kaya[/size] |
06 April 2006, 16:51 | Mesaj No:8 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
[size=18px]Gel[/size]
Aşkımız sembolleşsin iğde çiçeklerinde Olgunlaşan meyveler dalları eğerken gel Duru bir yaz sabahı Toros eteklerinde Akdeniz dalga dalga kıyıyı döğerken gel. Seher yeli çamları, çavdarları tararken Dağlar göller üstüne sisten perde örerken İlkbaharın ilk gülü kılıfını yararken Sonbaharda son yağmur yollara yağarken gel. Suların sessiz akıp, kuşların ötme vakti Yollar daha bitmeden düşlerin bitme vakti Semada yıldızların uykuya yatma vakti İster ay batarken gel, ister gün doğarken gel. Abdurrahim Karakoç
06 April 2006, 17:16 | Mesaj No:9 |
Durumu:
Papatyam No :
543
Üyelik T.:
21 September 2005
|
[size=18px]
BANA BİR GÜL VER Kendimin ellerinden tutunca İçimden nehirler gibi akmak geliyor Yollara çıkmak Yolculuklara bakmak geliyor Buralardan böyle ceketsiz kaçmak geliyor Bak Palandöken Dağları'nda Karlar erimiş Teknelerle kol kola bir bahar Sulara inmiş Dağlar için sular için bana bir gül ver Avuttuğum düşler için bana bir gül ver Söküldüğüm günler için bana bir gül ver Yıllarım sırılsıklam yağmurlar giymiş Günlerin avlusuna yeni yeni çocuklar inmiş Dağlar için sular için bana bir gül ver Avuttuğum düşler için bana bir gül ver Söküldüğüm günler için bana bir gül ver Ben bütün yeşillerimi İnatçı ayazlara çaldırdım Sen kendinin ellerinden tut Kendine benim için bir gül ver ONUR AKIN[/size] |
06 April 2006, 17:43 | Mesaj No:10 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Çıkıp Gelsen Diyorum
Çıkıp gelsen diyorum Bir öğlen vakti Güneşin ışıltısını gölgede bırakarak Çıkıp gelsen diyorum Karlı bir akşam vakti Ondan daha beyaz ve saf olarak Çıkıp gelsen diyorum Bir gece vakti Ay’ın ağlayan yüzüne inat Çıkıp gelsen diyorum Vakitli vakitsiz Gelsen de yüzümü güldürsen Filiz ÇELİK
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |