|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
11 September 2006, 02:10 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
Arkadaşları:0
Sev Beni....
Sev Beni.... [size=18px]Adın bahçemde açmış gül gibi Biraz deli Biraz hoyrat Biraz uçuk Sev beni tenim odda yanmış kül gibi Bazen deli Bazen hoyrat Bazen uçuk Sav beni Gelir dayanırım kapına bir yıl gibi Hergün deli Hergün hoyrat Hergün uçuk Kov beni Bir mürşide bağlı kul gibi Hep deli Hep hoyrat hep uçuk Döv beni Suç çok yargı büyük sırat kıl gibi Eh deli eh hoyrat Eh uçuk Öv beni Düşerim ellerine kırılmış bir dal gibi Kah deli Kah hoyrat Kah uçuk Say beni [/size] Hasan Erkan
11 September 2006, 03:06 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
884
Üyelik T.:
24 May 2006
|
Sev Beni....
[size=18px]Bir Kavuşma Hikayesi...(Dört metrekare dünya)
“Ellerini çekip benden yarim bu gün gider oldu, Hem sever, hem sevilirdik bu ayrılık neden oldu” Yine aynı yerdeyim söz verdiğim gibi Elimde sigaram,gözlerim çakılı görüneceğin köşe başına Hem telaşlı, hem sevinçli hem de sabırsızım … Yine geciktin can Sevda başkentinin sevda durağında, Sevda yolculuğumuzun bilmem kaç bininci kilometresindeyim Gözlerim uyku sersemi Yüreğim sevdanın sarhoşu Bekliyorum seni yar Bıraktığın yerdeyim Söz verdiğim gibi … Beni koyup gittiğin gün yandı yüreğim Dağlara taşlara sığmadı hasretim Bekledik sabırla sevdamızın vuslatını Şimdi an o andır yar… Çıkacaksın birazdan şu köşe başından Yüreğin sevdanın kanatlarında kuş gibi Uçacaksın bana Atılacaksın boynuma Sarılıp öpeceksin beni Mahcup dudaklarınla Yine titreyecek bedenin Ateşlere düşecek yüreğin Mutluluk senfonisine eşlik edecek gözlerin Aynı yolda aynı yöne el ele yürüyeceğiz Dört metrekare dünyamızda Evrene sığmayan arzularımızla Asırlardan taşan sevdamızın Ateşin küllendireceğiz Ta ki ayrılık saati çalana dek Dudakların bulacak dudaklarımı Ellerin arayacak bende sen olan seni Kollarında olacağım sarhoş Ben sende bulacağım beni Dört mum dikeceğiz dilek tutup üfleyeceğiz İkisini sıkıştırıp avucuma Diyeceksin sakla bu günün anısına Akrep takılacak vuslata Yelkovan çılgın arzulara yenik Saatler geçse de insafsız Her anımız bir asırdır Sen hala bendesin üstelik ………………………….. ………………….Sonra yine hasret yar… Ellerini çekip ellerimden Gözlerine düşürüp ayın gölgesini İnsafsız bir siren sesiyle Söndürecek bir sonraki vuslata kadar İnsafsız tren günışığımı…. Umut Gül[/size]
11 September 2006, 09:56 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
778
Üyelik T.:
16 March 2006
|
Sev Beni....
[size=18px] Bugün Rüyamda Gördüm Seni Her Zamanki Gibi
Zaten Ben Seni Görmediğim Rüyaya, Rüya Mı Derim Her Zamanki Gibi Eşsizdin Yağmur Damlaları O Sarı İpek Gibi Saçlarını Yavaş Yavaş Yıkadı Esen O Sıcak Rüzgar Az Önce Yağmur Damlalarıyla Yıkanan O Sari İpek Gibi Saçlarını Yavaş Yavaş Kuruladı Doğanın O Binbir Çeşit Harikaları Senin Sofranda Sana Sunuluyordu Zaten Onlar Sana Sunulmazsa Ben Onlara Doğa Harikası Der Miyim Deniz Senin Resmini Çizmişti Üstüne O Kadar Ki Güzeldin Gökyüzü Ayna Olmuştu Her Tarafta Denizin Üstüne Çizdiği Sen Vardın Üstüne Bastığın O Toprak Hangi Güzelliğini Ortaya Çıkaracağını Şaşırmış Kalbinin O Güzelliği Tüm Evreni Sarmıştı Zaten O Güzel Kalbin Olmazsa Ben Sana Güzel Mi Derdim Bak Yine Yazıyorum Seni Gördüğüm Bir Başka Rüyamı Zaten Rüya Görmesem Bütün Yazabilir Miydim Rüyamda Da Olsa Olmasan Yine Yarım Kalırım Ben… Kalbimde Sevda'n Olmasa Sevda' M Ben Bu Rüyaları Görebilir Miydim [/size]
11 September 2006, 12:26 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
955
Üyelik T.:
09 September 2006
Sev Beni....
burda ne güzel paylaşımlar olmuş harikasınız arkadaşlar
ben bir Cahit sıtkı Tarancı hayranı olarak Desem ki vakitlerden bir nisan akşamıdır, Rüzgarların en ferahlatıcısı senden esiyor, Sende seyrediyorum denizlerin en mavisini. Ormanların en kuytusunu sende gezmekteyim, Senden kopardım çiçeklerin en solmazını. Toprakların en bereketlisini sende sürdüm, Sende tattım yemişlerin cümlesini. Desem ki sen benim için, Hava kadar lazım, Ekmek kadar mübarek, Su gibi aziz bir şeysin; Nimettensin, nimettensin! İnan bana sevgilim inan, Evimde şenliksin, bahçemde bahar; Ve soframda en eski şarap. Bırak ben söyleyeyim güzelliğini, Rüzgarlarla, nehirlerle, kuşlarla beraber. Günlerden sonra bir gün, Şayet sesimi farkedemezsen Rüzgarların, nehirlerin, kuşların sesinden, Bil ki ölmüşüm. Fakat yine üzülme, müsterih ol; Kabirde böceklere ezberletirim güzelliğini. Ve neden sonra Tekrar duyduğun gün sesimi gök kubbede, Hatırla ki mahşer günüdür, Ortalığa düşmüşüm seni arıyorum. CAHİT SITKI TARANCI
11 September 2006, 12:49 | Mesaj No:5 |
Durumu:
Papatyam No :
778
Üyelik T.:
16 March 2006
|
Sev Beni....
[size=18px] Yüreği güzel olan insanların paylaşımlarıda her zaman güzel olur. Her zaman Dostluk, Arkadaşlık, İyilik, Hoşgörü, Sadakat ve Sevgi kazansın.[/size]
Bende bir jale Keskin hayranı olarak onun bu şiirini sizlerle paylaşmak istedim. [size=18px] Sana söylememiş olduğum söz'Seni Seviyorum' bir kez daha seviyorum anladım bir kez daha o güzel sızıyla kavruluyor yüreğim nedenleri sıralamak istemiyorum aç olan susuz bir yürek bu sararmış yaprağı canlandırma vakti bunu kör bir dilenci kadar çok istiyorum sadece siyah saçlarina, ve umutla ısıldayan gözlerine duydugum özlem dünyanin bütün zevklerini ardına sıralıyor, en amansiz hasretlerden daha fazla tüketiyor, özlemin.... açmadan yüreğimin derinliklerini, bir zamanlar sana bir nefes kadar yakınken senden uzaklara gitmek ve... şimdi gölgeni bile görememek kahrediyor beni.. gel yüreğim gel... bir kez daha... hazanları yok edelim güneş varken.. bulutlu fırtınalı günlere gerek yok son baharda yaşanan son umutta yapraklarımız yeşil kalsın inadına yüreğim ateşten kor sabırsız bir koşma bu hissediyormusun ellerini ellerimde gözlerin gözlerimde okuyabilseydim kalbinin derinliklerini. çözemediğim bir şey varrr bu gün çözemediğim! ! ! ! zaman akıyor sevgili şimdi susmanın sırası değil aşkla yoğrulup şekillenmenin sırasıdır 'SENİ SEVİYORUM ' ve bu sana söylememiş olduğum sözdür [/size] Jale Keskin
11 September 2006, 13:25 | Mesaj No:6 |
Durumu:
Papatyam No :
955
Üyelik T.:
09 September 2006
Sev Beni....
İgzuma teşekkürler arkadaşım sevgi ve saygına layık olurum işallah ops: ops:
11 September 2006, 20:15 | Mesaj No:7 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
Sev Beni....
paylaşım için teşekkürler....
11 September 2006, 22:25 | Mesaj No:8 |
Durumu:
Papatyam No :
778
Üyelik T.:
16 March 2006
|
Sev Beni....
[size=18px] Sevgi Gülü Yüreğim sensiz çürüyor bilirmisin SEVGİ GÜLÜ. Yüreğim sensiz ölüyor hissedermisin SEVGİ GÜLÜ. Hayallerin artık bensiz bom, boş değilmi SEVGİ GÜLÜ. Aşkı ölesiye isterken neden soldurursun'be SEVGİ GÜLÜ. Neden için ateş gibi yanarken küllendirirsin'be SEVGİ GÜLÜ. [/size]