Papatyam Forum

Go Back   Papatyam Forum > (¯`·._.·[BİLGİSAYAR & TEKNOLOJİ]·._.·´¯) > Web Master Kaynakları > ADO.NET-ADO

Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Alt 08 Şubat 2008, 16:31   Mesaj No:1

tamerr89

Papatyam Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:tamerr89 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Papatyam No : 1196
Üyelik T.: 09 Aralık 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 212
Konular:
Beğenildi:
Beğendi:
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Ado.net ile login page olusturma-1

Ado.net ile login page olusturma-1

Kod:
Bilindi?i gibi ço?u internet sitesi üyelik kendi üyelik sistemlerini kuruyorlar ve örne?in bir makale okumak için bile kullanycy ady ve ?ifre isteyen formlar kar?ymyza çykyyor.Asp.Net’te yazylmy? olan bu basit login page üyelerin girdi?i kullanycy ady ve ?ifre’yi access veritabanyndan kontrol edip sisteme giri? izni veriyor.

------ Login.aspx -----

<%@ page language="VB" debug="true" Explicit="True" %>
<%@ Import Namespace="System.Data" %>
<%@ Import Namespace="System.Data.OLEDB" %>
<script runat="server" language="VB">

‘ giris tusuna basty?ymzda olmasyny istedi?imiz olay
	
Sub OK_OnSubmit(Sender As Object, E As EventArgs)
  Dim DBConn as OleDbConnection
  Dim DBCommand As OleDbDataAdapter
  Dim DSPageData as New DataSet
  DBConn = New OleDbConnection("provider=" _
    & "Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" _
    & "DATA SOURCE=" _
    & Server.MapPath("db.mdb;"))
  DBCommand = New OleDbDataAdapter _
    ("Select * From uyeler Where " _
    & "kad = '" & kad.Text & "' " _
    & "And sifre = '" & sifre.Text & "'" _
    , DBConn) 
  DBCommand.Fill(DSPageData, _
    "uyeler")
  If DSPageData.Tables("uyeler").Rows.Count = 0 Then
    hata.Text = "Kullanycy Adynyzy veya ?ifrenizi Yanly? Girdiniz" 
  	 Else
    Session("id") = DSPageData.Tables("uyeler"). _
      Rows(0).Item("id")
   Session("id") = kad.Text  ‘ Kullanycy adymyz session bilgimiz olsun
   response.Redirect("default.aspx")
 End If
End Sub
</script>

<html>
<head>
<title>Login Form</title>
</head>
<body>
<form id="form1" runat="server">

<center>
<br>
<b>.:: Üye Giri? ::.</b><br><br>
 Kullanycy Ady:  <asp:textbox id="kad" runat="server"/>
<br><br>      ?ifre :  <asp:textbox id="sifre" runat="server" textmode="password" />
<br><asp:Button runat="server" id="runat" Text="Giri?" OnClick="OK_OnSubmit" />

<br><asp:label id="hata" runat="server" />
</form>
</body>
</html> 

?imdi default.aspx sayfamyzy yazalym.

<%@ page language="VB" debug="true" Explicit="True" %>

<script runat="server" language="VB">

	Private Sub Page_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
	‘Burada kullanycy adyny istiyoruz e?er kullanycy ady yoksa geri gönder diyoruz	
If Len(session("id")) = 0 Then
    Response.Redirect("login.aspx")
 	Else
‘ Request.ServerVariables(“Auth_user”) olayy sayfaya authenticate olan 
 ‘kullanycynyn bilgisini bildiriyor
bilgi.text = Request.ServerVariables("Auth_user")
	end if
   End Sub

	‘ Session.Clear session bilgilerimizi temizliyor ve login.aspx sayfasyna yönlendiriyor.

Sub cikis_OnSubmit(Sender As Object, E As EventArgs) 
	Session.Clear()
	response.Redirect("login.aspx")
end sub
</script>
<html>
<head>
<title>Login Form</title>
</head>
<body>
<form id="form1" runat="server">
<center>
<br>
<b>.:: Üye Durumu ::.</b><br><br>
 <br><asp:label id="bilgi" runat="server" />
<br>
<br>
<asp:button id="cikis" runat="server" Text="Çyky?" OnClick="cikis_OnSubmit" />
</form>
</body>
</html>
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Papatyam Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
Basit bir login web servisi tamerr89 asp.net 0 04 Mart 2008 13:27

Yeni Sayfa 1

www.papatyam.org Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

                       Instagram         

Papatyam alemdarhost.com sunucularında barındırılmaktadır.