|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
02 March 2006, 18:30 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
Arkadaşları:0
''Olmaz olaydık..''
''Olmaz olaydık..'' Olmaz olaydık, ne sen ne de ben. Başlarken bitti aşkımız çaresizlikten. Çok direndik olmadı, başedemedik. Kader zevk alıyor bizi, süründürmekten. Neden geldik dünyaya biz, bilemiyorum. Kime sordum ise cevap, bulamıyorum. Kimisi yaşamak diyor, bu mu yaşamak. Yaşamanın böylesini istemiyorum, istemiyorum. Sevgi dolu kalbimiz, sanki taş oldu. Acıyı kederi artık, hisetmez olduk. Nasıl tuttu içimiz, dert çeke çeke. Yalancı dünyada gayri, yaşanmaz oldu ''Yaşanmaz oldu..'' Alıntı..
03 March 2006, 09:53 | Mesaj No:2 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
Hatırına Düşeceğim...
HATIRINA DÜŞECEĞİM Kopkoyu bir sis içinde bir akşam Hatırına düşeceğim belki Bir an ıslayacak yağmur yüzünü Birden o tatlı demleri hatırlayacaksın Sonra sıcak yatağında Uzun uzun ağllayacaksın. Ağlayacak! Boğazında bir şeyler düğümlenecek Ah yanımda olsaydı diyeceksin Tüm yıldızlar gülecek haline Ay da göz kırpacak İliklerine işleyecek bensizlik. Kahrolacaksın...! Bir sigara tüttüreceksin ihtimal Ufku seyredeceksin saatlerce Bir rüzgâr kopçalayacak yüzünü Sonra hayalim gelecek karşına Bir şiirimi mırıldanacaksın Hıçkıracaksın..! Gönlünden atamadığın gibi Kafandan da silemeyeceksin beni Düşlerine gireceğim her gece İnce bir hüzün bürüyecek yüzünü Ve çırılçıplak gerçekleri o zaman Anlayacaksın..! Sonra bir şeyler yazmak isteyeceksin Kafan gibi kalemin de işlemeyecek Unutmak isteyeceksin her şeyi Ama unutamayacaksın hiç bir şeyi Kıvranacaksın! Necip Fazıl Kısakürek
03 March 2006, 10:58 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
AFFEDILMEYEN
Bilmeyeceksin Ne düsündügümü Ne hissettigimi Affetmeyecegimi Bilmeyeceksin Dumanlar basimin üstünde halka halka oldugunda Aklima geldigini Her aklima gelisinde Yine bir deprem yeri oldugumu Affedilmeyecegini Bilmeyeceksin Sarardiginda baharlar Basimin sola düstügünü Sol yanima bir yaprak düstügünü Giderken buralardan Düslerimde neler oldugunu Affetmeyecegimi Bilmeyeceksin En güzel siirlerimi de bilmeyeceksin Bir gün oturup karsima Gözlerimde neler yazdigini Artik okuyamayacaksin Affedilmeyecegini Bilmeyeceksin Seni sevdigimi unutacaksin Sonra da bilmeyeceksin seni sevdigimi Kalkip giderken ardinda neler kaldigini Sormayacaksin Önce merak etmeyeceksin Sonra unutacaksin Bilmeyeceksin Kahramanlik ne care Elden gelmez namertlik ki Bu can kac ben tasir Bilmeyecekler Gelmez kalbine üflesem nefesim Üflemeyecegim Bilmeyeceksin Daha nice daglara yetmez ki gücüm Yazsam seni yagmura tükenmez ki icim Bir gergef dokur ki yara icimde bicim bicim Bu onulmaz yaralarima bir kavlin kâfidir Söylemeyecek dillerim Bilmeyeceksin Daha da ötesi Affedilmeyeceksin... A.samet Akdemir