08 November 2006, 12:48 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
725
Üyelik T.:
03 February 2006
Arkadaşları:0
|
kendini bil...
kendini bil... Aynaya bak. Ne görüyorsun? Birde diğer insanların gözlerinin içine bak, eğer senin gözlerinin içine bakabiliyorlarsa veya sen bunu çekinmeden yapabiliyorsan kendine güveniyorsun demektir, orada bir sıcaklık hissediyorsan onları seviyorsun demektir. |
08 November 2006, 12:50 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
725
Üyelik T.:
03 February 2006
Arkadaşları:0
|
kendini bil...
Kuranin ilk ayeti "oku" diyor! Okumak, bilgilenmek çok önemli! Ama her sey bununla da sinirli kalmiyor ki Sevgili arkadasim. Ögrendiklerimizi yasamla da bulusturmamiz gerekiyor... Yani bir anlamda teorik olarak ögrendigimiz bir çok seyi yasama dönüstürmek de gerekiyor. Iste o noktada "Ben kimim?" sorusunun yanitini kendi içimizde yakalamis olmaliyiz. Ve su da var... (Elbette ki bütün bunlari kendi yasam deneyimlerime dayanarak söylüyorum!) Ne kadar kendimize dönüp bakarsak bakalim, sürekli içimizde gelisin bir "Ben" vardir; bu da su demektir ki sürekli kendi kendimizi tanimakla kesfetmekle yol almak durumunda kalmaktir! Tipki aynaya her gün baktigimizda fark ettigimiz yeni görünümler gibi, ruhumuza da dönüp dönüp baktigimizda bir seylerin eksildigini ya da tam tersine bir seylerin eklendigini görürüz. Bütün bunlar yasam içindeki devinimizin hizini artiracaktir.
|
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |