|
Deneme & Düz Yazılar Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Deneme ve Düz Yazılara Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
17 April 2006, 15:07 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
809
Üyelik T.:
29 March 2006
Arkadaşları:0
|
sen anı olma e mi!
sen anı olma e mi! Behçet Necatigil'in çok sevdiğim bir dizesi vardır; herşey çabucak anı oluyor..."der.. ne de doğrudur..hayat uzun ama yaşanan hiçbir şey hayat kadar uzun kalamıyor yanımızda..başlangıçların yerini bitişler,doğumların yerini ölümler alıyor.. Murathan Mungan der ki: "zamanla herşey geçer,halbuki geçen tek şey var o da zaman..bütün bu güzel dizeler beynimden geçip giderken,anlarımı yoksa hayatımımı yaşamam gerektiği sorusu geliyor aklıma..bugünü erteleyip yarının çıkmazlarını mı düşünmeliyim yoksa yaşadığım anın tadını mı çıkarmalıyım..bugünü dolu dolu yaşarken yarına ait olanlarımı atlarım,yoksa yarın korkusuna boğulup bugünümü kaçırırım avuçlarımın arasından..." Ağustos böceğiyle,karıncanın hikayesi geliyor günlerdir aklıma..bir tanesi gece gündüz çalışıp yarınını garanti altına alır,diğeri ise gece gündüz saz çalar şarkı söyler..bahar mevsimi güzel geçer ama kara kış gelir çalar kapıyı.bizim çalışkan karınca halinden memnundur. günler boyunca çalışmıştır.hatta halen çalışmaktadır..gece gündüz,yaz kış farketmez.amaağustos böceğinin hali pek iyi değildir. ne söylediği şarkılar,nede çaldığı saz doyurur karnını.gider çalar karıncanın kapısını.karınca bin bir nazla açar kapıyı.ağustos böceği durumunu anlatır.aç kaldığını,yatacak yeri olmadığını söyler.karınca aklınca güzel bi ders verir bizim ağustos böceğine.kısaca;başka kapıya der.saz çalıp,şarkı söyleyeceğine,çalışsaydın.kapatır kapısını.ağustos böceği bundan ders almış mıdır bilinmez.hatta ders alması gerekli midir o da bilinmez..bence karıncanın bu acı öğretisinin ardından bile sazını eline alıp,şarkısına devam etmiştir.elbet toprakta karıncanın toplarken gözden kaçırdığı,ona yetecek kadar yiyecek kalmıştır.ne ağustos böceği sazından,şarkısından vazgeçip yarınını kurtarmak isteyecektir,nede karınca çalışıp didinmekten ne saz çalmayı nede şarkı söylemeyi öğrenecektir..keşke hayat sadece bir tarafı seçmek zorunda bırakmasa bizleri.. Ben yaşadığım anları seviyorum.hemde çok.her ne olursa olsun.acı yada tatlı,güzel yada çirkin..yaşadığım her an dün gibi aklımda en güzel yanlarıyla..çünkü beynim bana acı veren taraflarını çoktan sildi.yaşadığım her güzel şeyin yarınlarda da yanımda olabilmesi için allaha dua ediyorum.. Ve yanımda ki en güzel şeye bakarak Behçet Necatigil'in dizesini kendi dizemle tamamlıyorum; "herşey çabucak anı oluyor..sen anı olma e mi..." ************************************************** ************************ Herbirimiz anı olsakta günün birinde en güzel anıların kahramanı olmak dileğiyle....
17 April 2006, 15:35 | Mesaj No:2 | |
Guest
Durumu:
Papatyam No :
Arkadaşları:
sen anı olma e mi!
Alıntı:
|
|
17 April 2006, 15:48 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
809
Üyelik T.:
29 March 2006
|
sen anı olma e mi!
:lol: :lol: :lol: NE DEMEK HER ZAMANNNN!.....
17 April 2006, 16:09 | Mesaj No:4 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
sen anı olma e mi!
"herşey çabucak anı oluyor..sen anı olma e mi..."
çok anlamlı.. Sevdiklerimizin hep yanımızda olması dileğiyle..
17 April 2006, 16:37 | Mesaj No:6 |
Durumu:
Papatyam No :
553
Üyelik T.:
07 October 2005
|
rs
Ben yaşadığım anları seviyorum.hemde çok.her ne olursa
olsun.acı yada tatlı,güzel yada çirkin..yaşadığım her an dün gibi aklımda en güzel yanlarıyla..çünkü beynim bana acı veren taraflarını çoktan sildi.yaşadığım her güzel şeyin yarınlarda da yanımda olabilmesi için allaha dua ediyorum.. Çok güzel hele son satırlar mükemmel. Paylaştığın için sağol. Böyle güzel yazılarının devamını bekliyorum.
17 April 2006, 17:08 | Mesaj No:7 |
Durumu:
Papatyam No :
809
Üyelik T.:
29 March 2006
|
sen anı olma e mi!
BEĞENDİĞİN İÇİN TŞK EDERİM ABİİİİCİİM SIRF BENİM PAYLAŞIMLARIMLA OLMUYOOO AMA SİZİNDE PAYLAŞIMLARINIZI BEKLERİZZ
18 April 2006, 09:38 | Mesaj No:8 |
Durumu:
Papatyam No :
809
Üyelik T.:
29 March 2006
|
sen anı olma e mi!
[size=18px]beğendiğine sevindim pamukkale, haklısın anı olmasına izin verip vermemek bizim elimizde [/size]
18 April 2006, 09:43 | Mesaj No:9 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
sen anı olma e mi!
Kod:
Behçet Necatigil'in çok sevdiğim bir dizesi vardır; Herşey çabucak anı oluyor..." der.. Ne de doğrudur.. Hayat uzun ama yaşanan hiçbir şey hayat kadar uzun kalamıyor yanımızda.. Başlangıçların yerini bitişler, doğumların yerini ölümler alıyor..[img] [size=18][color=green]gözdecim eklemiş olduğun yazı için çok teşekkürler klavyene sağlık :lol: Birde keşke bu tarz yazılardan ders almayı öğrenebilseydik :cry: [/color][/size][/img]
18 April 2006, 10:18 | Mesaj No:10 |
Durumu:
Papatyam No :
809
Üyelik T.:
29 March 2006
|
sen anı olma e mi!
[size=24px]TEŞEKKÜRLER ANAFOR BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPALIM ARTIK DERS ALMAK İSTEYENLER ALIRLAR [/size]