|
Deneme & Düz Yazılar Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Deneme ve Düz Yazılara Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
21 August 2008, 20:02 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
Arkadaşları:0
Aney
Aney Bu aksam aklima yine sen geldin Dersi biraktim, çalisamadim Saat bire geliyordu Aney Yatamadim, uyku gözüme girmedi. Sen bu saatlardan eskiden Benim besigimi sallardin Uykunu harap ederdin benim için Agladigim zaman Sancilandigim zaman Kalkardin süt verirdin Nane kaynatirdin. Aney Canim Aney kurban Aney Hayalin önümde simdi bir anit gibi durur Sen simdi legenin basina oturmus Hamur yoguruyorsun Yarin ekmek yapacaksin aksama kadar Gözlerin tezek dumanindan yasaracak Alninda ter bulgur bulgur kabaracak Sicak bazlamalar yapacaksin Ben ordu yokum aglayacaksin... Aglama Aney aglama Gündür bu nasilsa geçer Insan insana tez kavusur. Ben sizi hiç unutmadim Hiç unutmayacagim Ben okuyorum Aney okuyorum Mühendis olacagim Sana yeni "ayzeler" alacagim Dedim ya okuyorum Mühendis olacagim Mektubunda diyorsun ki Bu gece çig köfte yaptik Lokmalar bogazimdan geçmedi Her sofraya oturusumuzda Senin yoklugun belli oluyor... Biliyorum Aney biliyorum Senin kalbin ipek gibidir. Incedir, yufkadir Benim yokluguma dayanamazsin "Özledim" diyorsun benim için Ben de özledim seni ley Babami da, bacimi da kardaslarimi da Karayazili memleketimi de Hepinizi özledim Özledim ama gel gör ki kader bu Elvermiyor ne yapacaksin... Rizvaniyede SELA simdi Sisleri perde perde dagitan bir ses Sonsuzda ALLAH'a ulasan bir ses Bir EZAN sesiyle uyanir insanlar yorgun geceden Uyanir herkes. Köyden sehire saman tasiyan Deve kervanlari gelir bu saatlerde Çingirak sesleri Geceyle gündüzü birlestirir Sabah olur Babam erkenden ise gider... Aney Evimiz yine o yokusta mi Dar sokaklar, tas duvarlar arkasinda mi Eskisi gibi yikik dökük mü yine Ah Aney ah Inan unuttum evimizin seklini O ev denen köstebek yuvalarini Kerpiç damlari, kuyu suyunu Sira gecelerini, Bag yatilarini Yagmur dualarinin anilarini yitirdim Hele sen buraya bir gel de gör Sonsuza uzayan gökdelenleri Sira sira taksileri Geceleri renk renk isiklari Denizde vapurlari, balikçilari Kizlari, erkekleri Insan selini... Ama benim hiç birinde gözüm yok Ne kizlarinda ne taksilerinde Ne de gökdelenlerinde Benim aklim sizde ve memleketimde Ben okuyorum Aney okuyacagim. Göreceksin bak mühendis olacagim... Bizim orda "Ezo gelin" türkü türkü uzanir Dügünlerde davullar vurulur Zilgitlar çalinir Lorke, Delilo oynanir. Böylesine gitar denen çalgiyla Sabahlara kadar ye ye ye diye bagirmazlar Degil mi Aney Hani yaz geldi mi Evimizin o küçük penceresine Bir çift "yusufututan" kusu konar ya Hani asmamiz üzüm tutar, sumaklar sakizlanir Insanlar çalisir haril haril kis için Günes yandirir o kavuruk yüzlerini Hani senin elinde "sitil" suyu gidersin Iste o zaman gelecegim Bekle beni. Ah Aney ah Daha neler neler var sana yazamadigim Mektubumu burada bitirirken Beni büyüten ellerinden Binlerce kerre öperim Canim Aney, kurban Aney... Mehmet Atilla Maras
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |