|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
09 March 2008, 23:37 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
1251
Üyelik T.:
08 March 2008
Arkadaşları:0
|
Abaküs
Abaküs Abaküsün ilk boncuğundasın, Sesler çıkarıyor, emekliyorsun. Ailen mutlu... İkinci boncuğu, üçüncü boncuğu, beşinci boncuğu; hayat akmakta... Hayat pencerenin kenarındasın Bakmaktasın dışarıya... Arkadaşların oyun oynamada, Beni de belkeyin geliyorum diyorsun. Çocukluk heyecanını bir kaç boncuk yaşıyorsun. Şimdi okul çağındasın, Hayat pencerenden bakıyorsun dışarıya; Arkadaşlar okul yolunda... Beni de bekleyin geliyorum diyorsun. Birkaç boncuğu da okulda harcıyorsun. Şimdi deli dolusun, delikanlı diyorlar sana, Ay ne kadar da benziyorsun babana. Hayat pencerenden dışarı bakıyorsun Arkadaşlar eğlenmek için yolda Beni de bekleyin geliyorum diyorsun. Sonra yıllar akmakta... Abaküste boncuk bir bir azalmakta... Hayat pencerenin kenarındasın halâ, Bir kaç boncuk öncesi damatlığın sırtında, Ve şimdi ekmek derdi başladı biliyorsun Hayat pencerenden bakıyorsun dışarıya Arkadaşların şimdi ekmek derdine yolda, Beni de bekleyin geliyorum diyorsun. Sonra biraz duruyorsun Bakıyorsun önüne sonra ardına Abaküse takılıyor gözün sonra. "Ulan çoğu gitmiş azı kalmış" diyorsun Hayatın o kör ritmini orada anlıyorsun... Çoluk çocuk derken şimdi torun var yolda, Abaküste boncuk sonlara ulaşmakta... Hayat pencerende şöyle bi duruyorsun, Ve sonra tekrar dışarı bakıyorsun Arkadaşların yok artık yolda... "Ne çabuk" diyorsun. Gözlerin takılıyor batan güneşe. Kahroluyorsun... Öteye gitmek için bir şey yok biliyorsun. Ta uzaklarda mezarlar görüyorsun Arkadaşlarını anımsıyorsun... Beni de bekleyin geliyorum diyorsun... Van - 14.10.2004 Enes Ali Sevgi
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |