|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
09 March 2008, 23:28 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
1251
Üyelik T.:
08 March 2008
Arkadaşları:0
|
A Tribute To Masal Kahramanı
A Tribute To Masal Kahramanı Bir gaz vanasının duvardaki gölgesini izleyip, odada uçuşan kuşları sayıyorum. Sarhoş olmuş kalbimin sevincini bastırıp, kahvemi yudumlarken seni düşünüyorum Sen kim misin? Artık biliyorum Sadece sen diyorum sana... Senin adın yok... Sadece ben biliyorum... Biliyorum yanımdasın, bu dünya üzerinde. Uyuyorsun belki... Belki sen de yıldızları izleyip, hayal kuruyorsundur, kahveni yudumlarken Gözlerinden uyku akarak yarını düşünüyorsundur... Ya da bir martı kanadının altında boğazı geçerken kız kulesine aşık oluyorsundur benim gibi... Belki virgo'da bir yıldızsındır ışığı kırmızıya kayan... Sen varsın: Sadece benim Masallarımın, Periler ülkesinin hayal kahramanısın... Masallar bittiğinde gökten üç elma düşer Payıma bir elma düşmesi dileğiyle, bu masalın sonunda, Masal kahramanıma iyi uykular.. Bulut beyazı, sihirli fasulyenin gölgesi, vapur dumanı, külkedisinin külleri, dalgaların köpükleri, Rapunzelin saçları, martıların kanatları, bir papatyanın son yaprağı seni sevdiğimin şahididir. Beni sevdiğini söylediğin günün yankısını duyar gibiyim. Yüzün aklımdan hiç gitmiyor... Büyülü sözleri söyleyip çirkin ördek yavrusunu öpüşün... Bir tek sen inandın bir öpücükle her şeyin düzeleceğine... Beni de inandırdın sonra... ... Sonsuzluğun bir kenarında ben, sonsuzluğun öbür kenarında masal, sonsuzluğun ortası Sen... Masallar bittiğinde gökten üç elma düşer Payına bir elma düşmesi dileğiyle, bu masalın sonunda Masal kahramanıma iyi uykular... Kocaman yüreğimle ben uğruna çabalayıp, bir hayatın ortasında seni seviyorum: bir masal kahramanı... İnanılmazı gerçek yapan... Beni mutlu eden sen... Elimde, Seni arayıp bulabileceğim camdan bir ayakkabı yok, ya da seni diriltecek bir öpücük şansı. Değerini biliyorum o yüzden sahip olduklarımın... Ben, sadece bir kartopunun cehenneme yuvarlanıp; öteki uçtan sağ çıkmasının şaşkınlığını yaşıyorum o kadar!! ve yenilmeye hiç niyetim yok yeldeğirmenlerine... Rüzgarları bile dizginlerim... Uçurtmamı almasınlar diye... Yanımda sen olduğun sürece... Saat 12'yi vurduğunda bile büyünün bozulmayacağını biliyorum... hayatım boyunca seninle olmayı diliyorum masal perisinden sadece... Masallar bittiğinde gökten üç elma düşer Gökten bir elma düştü bu sefer Elmayı ve çok mutlu bir hayatı seninle paylaşmak umuduyla Masal kahramanıma iyi uykular... İstanbul - 11.05.2003 Okan Okutkan |