|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
09 March 2006, 13:10 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
Arkadaşları:0
EY MEDENİYET SÜTÜ İÇEN SEVGİLİ
EY MEDENİYET SÜTÜ İÇEN SEVGİLİ Ey medeniyet sütü içerek büyüyen yar Sensin kimi zaman sofrasında azık Kimi zaman bakracında soğuk yayık Kimi zaman tarlasında yediveren başak Kimi zaman yüreğini dağlayan bozlak Ey azmış nehirleri yatağına döndüren sevgili Sana aitti bu istasyona sinmiş hüzün Sana aitti bu küçük vagona binmiş hasret Sana aitti acıları yeni dinmiş şehir Sana aitti adı yeryüzünden silinmiş ülke Ey gecelerin yalnızlığını güneşe bindiren sevgili Sana yakındır karlardaki üzgün kuşlar Senin sevginle beslenir suya küskün serviler Sana doğru çeker toprağın ruhunu süzgün dallar Sana kandil olur gökyüzünde üzgün yıldızlar Ey bütün kokulu çiçekleri yüreğinde toplayan sevgili Bütün mevsimlerde seni kainata resmeder bahar Bütün güzellikleri kalbinden alıp yansıtır aynalar Bütün tatlı aşklar dünyaya seninle doğar Bütün çocuk gülümsemeleri gözlerinden Akseder ey yar Ey medeniyet sütü içerek ebedileşen Ey azmış nehirleri yatağına döndüren Ey gecelerin yalnızlığını güneşe giydiren Ey bütün güzel çiçekleri yürek suyuyla büyüten sevgili Aşkımızdır en tutkulu yıldızlarla sonsuzluğa uçan Aşkımızdır dipsiz kuyularda durmadan kaynayan İsmail OKUTAN
09 March 2006, 14:06 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
543
Üyelik T.:
21 September 2005
|
[size=18px]Taş Gazeli
Taş taş değil bağrındır taş senin Nereni nasıl yaksın söyle bu ateş senin Bir katılıktır dinamit söker mi yürekleri Başın bir kez bu kalbe çarpmasın ey taş senin Kazmayı kayalara değil kalplere vur ey Ferhat niçindir kırdığın bunca taş senin Anne seninle bağrın döğer gider mi acı Hanidir Ferhaddan aldığın ders taş senin Sen de mi taşla bir oldun ey sevgili İşitmez oldun beni kalbin taşdan taş senin Ölüm sendendir bana nedir taşlamak beni Bana güldür çiçektir attığın her taş senin Gözünü dikme taşa işte parça parçadır Şimşektir bir bakışın dayanır mı taş senin Deprem değildir dağı ve beni sarsan Bir bakışın komaz taş üstünde taş senin Niçin çıktın dağlara evren çöl oldu leyla Topuğun öpmek için toz oldu dağ taş senin Taş taş değil bağrındır taş senin Nereni nasıl yaksın söyle bu ateş senin Ülkendir taş ve beton bu yanlışkent Her gün bir yanın biraz daha taş senin Taş alanlarıdır taş insanları taşır bir Nereye gelsen ey aşk karşında bu taş senin Uygarlık taşla taşımak çağlar üzre Kolların bu denli güçlü müdür senin Bir taş devridir ama bağışla beni Niçin bunca geldim üstüne ey taş senin Bir İbrahim bıçağı ikiye biçer taşı Sevgili nasıl kırdı kutlu dişin taş senin Ölüm bir kasırgadır çevirir seni beni Nedir kucağında kocaman taş senin Bir bir yürürlükten kaldırılıp çürümüş devrimleri En gürbüz bir devrimi dikmek yerine taş senin Nereye koysam seni söyle ey yüreğim Bir gün beni ele verir bu güçlü atış senin Osman Sarı [/size] |
09 March 2006, 14:51 | Mesaj No:5 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
sitenin EN güzeli nihale bu taş gazel pek bi hoşuma gitti...teşekkürler..........
09 March 2006, 15:03 | Mesaj No:6 |
Durumu:
Papatyam No :
553
Üyelik T.:
07 October 2005
|
rs
Ey bütün kokulu çiçekleri yüreğinde toplayan sevgili
Bütün mevsimlerde seni kainata resmeder bahar Bütün güzellikleri kalbinden alıp yansıtır aynalar Bütün tatlı aşklar dünyaya seninle doğar Bütün çocuk gülümsemeleri gözlerinden Akseder ey yar Elin sağlık. Çok güzel şiir. Mükemmel duyguları aksettirmiş.
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |