|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
05 March 2007, 12:25 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
778
Üyelik T.:
16 March 2006
Arkadaşları:0
|
RUHUMUN GÜVERC
RUHUMUN GÜVERC RUHUMUN GÜVERCİNİ Hangi akşamın karanlığıdır, Dökülen üzerimdeki hüzün, Hangi güneşin sıcaklığıdır, bana kaçamak bakarken gülüşün, Neredesin sen eyy ruhumun güvercini... Uçacakmıydın dokunmadan yüreğime, Konmadan sıcacık sineme, Gidecek miydin bensizliğe... Hangi mutluluk atıklarıdır, Nasibime düşen sınırlı anlar, Hangi hüznün hıçkırıklarıdır, Yanağımdan süzülen damlalar, Yine mi yoksun eyy ruhumun güvercini... Hangi şehrin maviliğine kaptırdın kendini, Solmaz mı sandın gülüm, Düşündükçe benden gidişini... Hangi beni öldürür bilirmisin, Avare gezinen düşüncelerinin, İçimde kalan tek umut sevgin, Onu damı alıp gidecektin, Gitmez mi sandın eyy ruhumun güvercini... Boynum kıldan inceydi bilirdin, Benli sevdanı kurban ettin, Gidişinle kalan beni de bitirdin... Beyza CAN
05 March 2007, 16:22 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
553
Üyelik T.:
07 October 2005
Arkadaşları:0
|
RUHUMUN GÜVERC
SEBİL VE GÜVERCİNLER (3872 Hit)
Çözülen bir demetten indiler birer birer, Bırak, yorgun başları bu taşlarda uyusun. Tutuşmuş ruhlarına bir damla gözyaşı sun, Bir sebile döküldü bembeyaz güvercinler... Nihayetsiz çöllerin üstünden hep beraber Geçerken bulmadılar ne bir ot ne bir yosun, Ürkmeden su içsinler yavaşça, susun, susun! Bir sebile döküldü bembeyaz güvercinler... En son şarkılarını dağıtarak rüzgâra, Beyaz boyunlarını uzattılar taslara... Bir damla suya hasret gideceklermiş meğer. Şimdi bomboş sebilden selviler bir şey sorar, Hatırlatır uzayan dem çekişleri rüzgâr Mermer basamaklarda uçuşur beyaz tüyler. ZİYA OSMAN SABA http://www.siirperisi.net/siir.asp?siir=709
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |