|
Öyküler & Hikayeler Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Öykülere, Hikayelere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
20 October 2006, 21:51 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
Arkadaşları:0
Sebebler
Sebebler SEBEBLER Bir gün, kozada bir delik belirdi; bir adam oturup kelebeğin saatler boyunca bedenini bu delikten çıkarmak için harcadığı çabayı izledi. Ardindan sanki ilerlemek için çaba harcamaktan vazgeçmiş gibi geldi ona. Sanki kelebek elinden gelen her şeyi yapmış ve artık yapabileceği bir şey kalmamiş gibiydi. Böylece adam, kelebeğe yardım etmeye karar verdi: Eline bir makas alıp kozadaki deliği buyutmeye başladi. Bunun uzerine kelebek kolayca dişari çıkıverdi. Fakat bedeni kuru ve kanatlari buruş buruştu. Adam izlemeye devam etti; her an kelebeğin kanatlarinin ayrılıp genişleyeceğini ve bedenini taşiyacak kadar geleceğini umuyordu. Ama bunlardan hiç biri olmadı! Kelebek, hayatinin geri kalanını kurumuş bir beden ve buruşmuş kanatlarla yerde surunerek geçirdi. Ne kadar denese de asla ucamadı. Adamın iyi niyeti ve yardım severliği ile anlayamadığı şey, kozanin kısıtlayıcılığının ve buna karşılık kelebeğin daracik bir delikten çikmak için göstermesi gereken çabanin, ALLAH'ın kelebeğin bedenindeki sıvıyı onun kanatlarına göndermek ve bu sayede de kozanın kısıtlayıcılığından kurtulduğu anda uçmasını sağlamak için seçtiği yol olduğuydu. Bazen yaşamda tam olarak ihtiyaç duyduğumuz şey çabalardır. Eğer ALLAH, yaşamda herhangi bir çaba olmadan ilerlememize izin verseydi, o zaman bir anlamda sakat kalırdık. O zaman olabilecegimiz kadar gelişemezdik. Asla ucamazdık. Guclu olmak istedim... Ve ALLAH beni guclendirmek icin zorluklar yolladi. Bilgelik istedim... Ve ALLAH cozmem icin sorunlar yolladi. Basari istedim... Ve ALLAH bana calismam icin zeka ve kas gucu verdi. Cesaret istedim... Ve ALLAH bana ustesinden gelmem gereken sorunlar verdi. Sevgi istedim... Ve ALLAH bana, yardimci olmam icin Sorunlu insanlar yolladi. Iyilik istedim... Ve ALLAH bana firsatlar yolladi. Istedigim hicbir seyi elde edemedim... Ama ihtiyac duydugum her seyi elde ettim." Benim çıkardığım sonuç yapmak zorunda olduğumuz herşeyin bir sebebi var
Seçenekler | |
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |