01 June 2008, 16:25 | Mesaj No:1 |
Papatyam Editörü
Durumu:
Papatyam No :
1242
Üyelik T.:
19 February 2008
Arkadaşları:0
|
BİR HADİS
BİR HADİS Bir Hâdis Resûl-i Ekrem (S.A.V.) buyurur. «0İblis yeryüzüne indiği zaman Allah-u Teâlâ'ya: - Yâ Rab, beni kovdun ve yeryüzüne gönderdin. O halde bana bir mesken ver, dedi. Allah-u Teâlâ: - Meskenin hamamdır buyurdu. - Bana oturacağım bir toplantı yeri ver. - Toplantı yerin sokak başları ile çarşı ve pazarlardır. - Bana yemek ver. - Yemeğin, Besmelesiz yenen yemeklerdir. - Bana içecek ver. - Keyif veren her içki senin içeceğindir. - Bana bir dellâl ver. - Bütün çalgılar senin dellâlindir. - Bana okunacak bir şey ver. - Şiirler senin okuyacağın şeylerdir. - Benim de hadisim, sözlerim olsun. - Senin sözlerinde yalanlardır. - Bana av âletleri ve tuzaklar ver. - Senin tuzakların kadınlardır, Hz. Aişe (R.A.) diyor ki: Resûl-i Ekrem (S.A.V.) "Şeytan birinize gider hulûl eder ve vesvese yolu ile: - Seni kim yarattı? diye sorar. Adam: - Allah (c.c.) yarattı, diye cevap verir. Şeytan ise ona: - Ya Allah (c,c.) ı kim yarattı? der. Sizde biriniz böyle bir suâl ile karşılaşınca, Allah ve Resulüne imân ettim, desin, Zira bu, o vesveseyi giderir" buyurdu. Ebû Hüreyre (Buhari, Müslim)