|
Öyküler & Hikayeler Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Öykülere, Hikayelere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
19 May 2006, 16:11 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
Arkadaşları:0
|
DOSTLUK VE CENNET
DOSTLUK VE CENNET DOSTLUK VE CENNET Adam ve hayattaki tek arkadasi olan köpegi bir kazada birlikte ölmüslerdi.. Gökyüzüne çiktiktan sonra bembeyaz bulutlarin arasinda dolasmaya basladilar. Adam çok susamisti...Biraz su bulabilmek ümidiyle yürümeye devam ederken, birden kendilerini muhtesem bir manzaranin karsisinda buldular.. Rengarenk çiçeklerle süslü bir bahçe, altindan yapilmis bir bahçe kapisi, ve onlari karsilayan beyazlar içinde bir kadin.. Adam köpegiyle birlikte kadina yaklasti ve sordu: "Affedersiniz..Burasi neresi?''Kadin ona gülümsedi: "Burasi Cennet, efendim" Adam bununüzerine sevinçle "Harika...!!!" dedi."Peki bana biraz su verebilirmisiniz? Gerçekten çok susadim"....Kadin cevap verdi: "Tabi efendim, içeri girin...içeride dilediginiz kadar su bulabilirsiniz..böylece adam köpegine döndü, "Hadi oglum içeri giriyoruz" diyerek kapiya yürüdü..ama kadin onu birden durdurdu:"Üzgünüm efendim, köpeginiz sizinle gelemez..hayvanlari içeri almiyoruz... Bunun üzerine adam bir an durdu,düsündü ve geri dönüp köpegiyle birlikte geldikleri yolun tam ters yönünde yürümeye koyuldular.... Bir süre geçtikten sonra kendilerini bu kez tozlu çamurlu bir yolda buldular, ve yolun sonunda karsilarina çiftlik girisini andiran bir kapiyla yirtik pirtik elbiseli bir dede çikti... Adam sordu: "Affedersiniz.... bana biraz su verebilir misiniz??" Dede "içeri gel" dedi.."kapidan girdikten sonra sag tarafta bir çesme var..." Adam sordu:"Peki arkadasim da benimle gelip oradan içebilir mi?" Dede " Tabii..."dedi.."çesmenin yaninda köpegininde su içebilecegi bir kase bulacaksin..." Bunun üzerine adam kapidan girdi...biraz yürüdükten sonra sag tarafta çesmeyi buldu.. Adam çesmeden köpek de oraciktaki kaseden doya doya içerek susuzluklarini giderdiler.... Derken adam geri giderek giriste bekleyen dedeye sordu: "Su için çok tesekkür ederim... Peki burasi neresi..?" Dede "Burasi cennet" dedi. Bunu duyan adam sasirdi "Ama nasil olur..? az önce burasi gibi kirik dökük olmayan muhtesem bir yere gittik ve orasinin da Cennet oldugunu söylediler..." Dede "su rengarenk çiçeklerle süslü altin kapili yer mi?" dedi... " ama orasi Cehennem.." Adam iyice sasirmisti "Peki ama orasi sizin adinizi kullanarak insanlari kandiriyor diye hiç kizmiyor musunuz..??" Dede gülümsedi:"Kizmiyoruz...çünkü onlar kendi çikari için en iyi arkadasini yari yolda birakanlari Cennet'ten uzak tutuyorlar...." Dostlarinizi Yari Yolda Birakmayin. Bir dostun derdine herkes üzülebilir,bu çok kolaydir. Bir dostun basarisina sevinebilmekise saglam bir karakter gerektirir..
19 May 2006, 16:37 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
810
Üyelik T.:
29 March 2006
|
tşk
[size=18px]Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Efendimiz şöyle buyurdu; " O mü'min ki insanların arasına girer ve onların eziyetlerine sabreder; bu, o müminden hayırlıdır ki, insanlar arasına giremez ve eziyetlerine sabredemez..." [/size]
Eline sağlık Abi.
19 May 2006, 16:44 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
792
Üyelik T.:
24 March 2006
DOSTLUK VE CENNET
Bir Dosttan
-------------------------------------------------------------------------------- Birgün Bunalırsan ve Üzüntünü paylaşmak istersen Beni ARA İki elim kanda olsa gelirim ve sıkıntını yok ederim *** Bir gün ağlayacak gibi olsanda Beni ARA Seni belki güldüremem ama söz veriyorum seninle ağlayabilirim ... *** Bir gün uzaklara kaçmak istersen beni aramaktan çekinme Seni belki durduramam ama seninle birlikte kaçabilirim... *** Birgün yüksek bir köprüden atlamaya kalkarsanda Beni ARA Seninle birlikte atlayamam ama aşağıda bekler seni tutabilirim... *** Birgün herhangi bir konuda kararsız kalırsan Beni ARA Seni senden fazla düşünür sana fikirler verebilirim... *** Birgün beni üzdüğünü düşünürsende çekinme yine Beni ARA Göreceksin sana kıyamam ,kızamam ,üzemem seni... *** BİR GÜN BENİ ARARSAN ve BENDEN KARŞILIK ALAMAZSAN SÖZ VER ; O ZAMAN "SEN" ULAŞMALISIN BANA SÖZ VER ...
22 May 2006, 12:00 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
DOSTLUK VE CENNET
SAĞOL BELİZ SAĞOL GEBZELİM
Dem dem vurmuş değilim yıllanmış acılardan bu akşamki efkarımın anlamı yok bu yüzden 10-11-2000 Rıza Aslan
23 May 2006, 11:04 | Mesaj No:5 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
DOSTLUK VE CENNET
İnanmak
Bardaktan seni içmek Seni teneffüs etmek havada... Dolaşmak,dolaşmak sana dönmek Seni bulmak yuvada... Yolumuzda aylar, yıllar Basamak basamak... Basamakların çıkamadığı yere Kanatlarınla çıkmak... Boşaltmak takvimden günleri Günlerin üstünden yollara bakmak Rüzgarla esmek, sularla akmak... Baharı yollamak yollara Alıkoymak bir nisanın tadını... Dışarda herkes gibi seslenmek sana Ve koynunda söylemek asıl adını... İnanmak,inanmak,inanmak Ninnilerinle uyuyup,türkülerinle uyanmak... Arif Nihat Asya