|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
05 June 2006, 23:23 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
Arkadaşları:0
Sana Bir Bilmece
Sana Bir Bilmece SANA BİR BİLMECE . Sana bir bilmece sorayım bugün, Bil bakalım, sevilen kim, seven kim? Sevgi bahçesinde, dalından gülün, Bil bakalım, kovulan kim, kovan kim? . Peşinden koşarken seven sürüsü, Yolunu şaşırmış, şiir arısı, Gönül kapısını çaldı birisi, Bil bakalım, savulan kim, savan kim? . Seven bir yüreğin geçer mi, çağı? Benimkinin payı meydan dayağı. Duygulu bir gönül, dövdü uşağı, Bir bakalım, dövülen kim, döven kim? . O kahve buğusu gözlerin var ya, Batıp çıkmadığım, bir dipsiz derya. Meydanda savaş var, sanki Sakarya, Bil bakalım, yenilen kim, yenen kim? . Mehmet Nacar
06 June 2006, 10:09 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
882
Üyelik T.:
23 May 2006
:)
ELİNE YÜREĞİNE SAĞLIK ŞAHİKA
... Seven bir yüreğin geçer mi, çağı? Benimkinin payı meydan dayağı. Duygulu bir gönül, dövdü uşağı, Bir bakalım, dövülen kim, döven kim? ... ÇOK HARİKA BİR ŞİİR PAYLAŞMIŞSIN TEŞEKKÜRLER
06 June 2006, 12:00 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
Sana Bir Bilmece
Kadın Ve Bulmaca
kadın bulmacayı sever dostum en heyecanlısı en zorlusudur çözer ve gider işte o an aşka dair ne varsa hepsi biter sevgi yalanlarına kanma bir ipucu bekler senden her seni seviyorumda tiyatro biter biter aşk denilen safsata gün gelip boşluklar dolduğunda aşk çıkardır dostum kadının çıkarı ne zaman biter o zaman gider sanma ki unutmaz seni yeni bulmacalar yeni heyecanlar peşindedir ne yaparsan yap hep kendi işindedir ağlama dostum ders al yaşamdan bulmacaydın ÇÖZÜLDÜN! ! ! Mehmet Tan
06 June 2006, 12:10 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Peşinden koşarken seven sürüsü,
Yolunu şaşırmış, şiir arısı, Gönül kapısını çaldı birisi, Bil bakalım, savulan kim, savan kim? Zavallı arı Allah kimseyi şaşırtmasın .. Şaka bir yana çok güzel Şahika... :wink:
06 June 2006, 14:59 | Mesaj No:5 |
Durumu:
Papatyam No :
553
Üyelik T.:
07 October 2005
|
rs
Tut Beni
Tut beni ne olur! Kollarım hala düş sarılmalarında. Hiç bir vakit suskunluğumu bilmiyor. Tut beni! Yanaklarımdan düşen kırmızılığın kokusu, yayılmasın hazana.. Erhan Kartal http://www.siirdefteri.com/index.php...;siir_id=20041
06 June 2006, 15:00 | Mesaj No:6 |
Durumu:
Papatyam No :
553
Üyelik T.:
07 October 2005
|
RS
TUT ELLERİMDEN
Sırat’tan incedir sevda köprüsü Beraber geçelim tut ellerimden. Niyet ak güvercin, vuslat gökyüzü Beraber uçalım tut ellerimden Gönüldeki birlik kalkandır dışa Aldırma ayaza, yele, yağışa Giden ilkbahara, gelecek kışa Beraber göçelim tut ellerimden. Birleşmek üzredir şafakla gurûp Korku beklenilmez kapıda durup İster zehir olsun, isterse şurup Beraber içelim tut ellerimden. Çağır hayallerin en ötesini Yakından duyarsın aşkın sesini Sonsuz mutluluğun penceresini Beraber açalım tut ellerimden. Hatırla kaybolan hatıraları Elmastan ışıklı, altundan sarı Zaman tortusundan işte onları Beraber seçelim tut ellerimden. Şüphe "başlangıç"tır, karar "nihayet" Zamanı zamana etme şikayet Kaçmak kurtuluştur diyorsan şayet Beraber kaçalım tut ellerimden Abdurrahim Karakoç http://www.siirdefteri.com/index.php...p;siir_id=5081
07 June 2006, 11:14 | Mesaj No:7 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
Sana Bir Bilmece
Aynı Sözler
Aynı sözleri duyuyoru. Övünç ve yergi hep aynı Yumuşaklıkla dokunuyor yüzüme, fısıldıyor, söz sözdür Ve boğabilir insanı günlük intihar ve cinayet haberleri kadar. Sosyetik bir gülümseme eşlik eder ona. Kamyon Ve otobüs gürültüleri. Bir bekçinin düdüğünün sesleri. Elbette geceye. Geceye bir fahişe bile eşlik eder, ürker ama sığınır yine de Bu da aynı sözdür. Aynı rutinle algılanır Gölgem ardımda dolanır. Sadece ölümü düşünerek gidiyoruz. Korkulası gelmiyor ölüm Çünkü o kadar aşinayız ki ona, ona öyle yakın ve sırt sırta Ey korkunun sığınaklarına saklanan insanlar. Gerçek orada da yakalar insanı, özgürlük cesur olmaktır aynı zamanda. Sevinç ve üzünce cesur yüzünüzü dönün ve gülün. Muğlak yanlarınızda şavkısın ondörtlük ay, Adadığınız ne varsa, deniz köpüklerinin sesleri eşliğinde, Yutkunmadan söyleyin: -ey dünya deyin... ey dünya işte parçalayarak senin en değerli hazineni, tersine yürüyorum senin. -ey dünya deyin... ey dünya esiri olmayacağız senin gizemli düşlerinin. Hep aynı sözleri duyuyorum. Gerçek bir acı, gerçek bir acıdır. Gerçek bir aşk, gerçek bir aşktır. Asılsız korku kötüdür. İşte bu kadar. İlhami Atmaca