|
Gülmece Arkadaşlar Şimdi Gülmek, Neşelenmek ve Stres Atmak Zamanıdır... |
|
Seçenekler |
14 September 2007, 17:47 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
835
Üyelik T.:
12 April 2006
Arkadaşları:0
Pazarlama Dersi :-)
Pazarlama Dersi :-) pazarlama dersi -------------------------------------------------------------------------------- Bir profesor, yuksek lisans ogrencilerine pazarlama kavramlarini anlatiyordu: 1. Katildiginiz bir partide buyuleyici bir kiz gordunuz ve yanina giderek "Cok zenginim. Evlen benimle!" dediniz. Bu, dogrudan pazarlamadir. 2. Bir grup arkadasinizla katildiginiz partide buyuleyici bir kiz gordunuz. Arkadaslarinizdan biri kizin yanina gitti ve sizi isaret ederek kiza "O cok zengin. Evlen onunla!" dedi. Bu, reklamdir. 3. Katildiginiz partide buyuleyici bir kiz gordunuz ve yanina gidip telefon numarasini aldiniz. Ertesi gun arayip "Cok zenginim. Evlen benimle!" dediniz. Bu, tele- pazarlamadir. 4. Katildiginiz partide buyuleyici bir kiz gordunuz. Kalkip kravatinizi duzelttiniz, ona dogru yuruyup ickisini tazelediniz, arabanin kapisini actiniz, cantasini dusurunce egilip aldiniz, kucuk bir gezinti teklif ettiniz ve sonra "Bu arada ben cok zenginim. Benimle evlenir misin?" dediniz. Bu, halkla iliskilerdir. 5. Katildiginiz bir partide buyuleyici bir kiz gordunuz. Yaniniza geldi ve "Duyduguma gore cok zenginmissiniz. Benimle evlenir misiniz?" dedi. Bu, marka bilinirligidir. 6. Katildiginiz bir partide buyuleyici bir kiz gordunuz. Yanina yaklasip "Ben cok zenginim. Evlen benimle!" dediniz. Suratiniza okkali bir tokat yapistirdi. Bu, musteri geribildirimidir. 7. Katildiginiz bir partide buyuleyici bir kiz gordunuz. Yanina yaklasip "Ben cok zenginim. Evlen benimle!" dediniz. O da sizi kocasiyla tanistirdi. Bu, arz-talep uyusmazligidir. 8. Katildiginiz bir partide buyuleyici bir kiz gordunuz. Yanina yaklastiniz, ama siz bir seyler soyleyemeden once biri gelip ona Ben cok zenginim. Benimle evlenir misin?" dedi ve kiz onunla gitti. Bu, sizin pazar payiniza goz koyan rekabettir. 9. Katildiginiz bir partide buyuleyici bir kiz gordunuz. Yanina yaklasip "Ben cok zenginim, evlen benimle!" diyecekken kariniz geldi. Bu, yeni pazarlara girememektir
15 September 2007, 10:42 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
553
Üyelik T.:
07 October 2005
Arkadaşları:0
|
Pazarlama Dersi :-)
9. Katildiginiz bir partide buyuleyici bir kiz gordunuz. Yanina
yaklasip "Ben cok zenginim, evlen benimle!" diyecekken kariniz geldi. Bu, yeni pazarlara girememektir :twisted: tüh be demek den başka bir şans varmı :twisted:
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |