02 December 2006, 17:54 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
543
Üyelik T.:
21 September 2005
Arkadaşları:0
|
Yetiminim
Yetiminim [size=18px] Sen gittin Hayatın öbür ucunda bıraktın beni Issızlaştı şehir Yetim kaldı şarkılar Sen gittin Ummanımı besleyen dereler gitti Enlemler boylamlar Ülkeler gitti Şaşırdı yönleri kuzey ve güney Demirden kavilik, yelden hafiflik Savaşlar barışlar gitti Sen gittin Aşımın hamuru gitti Sen gittin Yapımın çamuru gitti Sen gittin Nisanın yağmuru gitti Sen gittin Dünyanın uğuru gitti Söylesene ağzımın tadı mı kalır Hangi beyaz keyif çatar çayımda Sen gittin aralandı sahte dünyam yokluğa Bir yağ emmez çıkrık kolu hatıran Sen içimde büyüdükçe, ben küçülüyorum Adını kazıyamadı zaman Nar tadından Kar suyundan Sen gittin Devletim gitti Sen gittin Sen gittin Servetim gitti Sen gittin İzzetim gitti Sen gittin Saadetim gitti Yıkılmış bir hisar kaldı tevarüs Bulutlara kan karıştı ardından Sen gittin Örtüm gitti Açıktayım cascavlak Muhteşem rüzgarlar dağımı yoklar Tüm yangınlar beni yakar önce Tipi bir yandan boran bir yandan biler dişini Bende kalan en son yanını ister Sen gittin Elim gitti Sen gittin Dilim gitti Sen gittin Gülüm gitti Baştan sona diken dolu gülistan Yediveren suya saldı ıtrını Kırağı düştü bülbüllerin sesine Akreplere kaldı bütün türküler Sen gittin Kalakaldım tamtakır Zenginliğim eteğinle sürüldü Bir yığın suç, zillet bastı hanemi Ateşten gömlek giydim, şerbet içtim kızılcık Tacirlere bayram oldu gidişin Sen gittin Ben bittim Ne olur Benden uzak tutma nurunu Nerde aşk varsa oraya yetişir elin Yalnızlıklardan beni yine Korursa sevdan korur ancak ABDULBAKI KOMUR[/size] [size=18px]Babama...[/size] |
03 December 2006, 15:23 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
778
Üyelik T.:
16 March 2006
Arkadaşları:0
|
Yetiminim
[size=18px] Babacım
Yaşamak vardı yaşanılası günlerde Ve beklemek sokak arası adımları izinde görmek. Hergün alacakarası gecelerde yokluğunu korkuyla geçirmekti Ve sokak önü öksürüklerinde geldiğine sevinmekti sen oluşun Oysa sana hiç yakışmıyordu hastane odaları Ondokuzlu dönemlerimdi yokluğuna boğulduğum Zamana isyanlar ettiğim. Ama acıların en koyusunu yaşatıyordun takvim yıllarında Hayata karşı küskünlüklerimle ilerliyordum, Öfkelerim ise senin gidişinle pekişiyordu. Yaşamın çizgisi zikzaklarıyla alıp götürürken seni, Ağlamaya mı çalışmalı, yoksa ağlayamadığına mı yanmalıydım, karışıktı. Yaprak dökümlerini hiç sevemedim, Her düşüşünde bir sen daha gidiyordu. Senli günlerimizden, senli dünlerimize bırakmakmıydı gerçeğin. Bir daha babacım diyememenin mahrumiyetimiydi, Dökülen bir iki damla yaşım. Özlemdi, acıydı yaşadıklarım, Bir okadarda sana doyamamanın hırçınlığı. Yelkenli bir teknede yol olan yolcular gibiydik. Sıkılan biri gibi indin bir limanda, Oysa daha görülecek çok liman vardı.[/size]
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |