|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
08 May 2006, 15:13 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
Arkadaşları:0
|
GÖZLERİMDEN BİR NEHİR
GÖZLERİMDEN BİR NEHİR Gözlerimden bir nehir Anmam seni, sen git kara saclim Anmam seni, anmam adini Her sabah geceyi yendigi an Dogusuna bakarim günesin Ardindan daglarin denize vuran renkli isiklarina Belki acilir o an gözlerimde bir nehir Hickirik tutar sarilirim resmine Cikip gezerim, giderim seninile gezdigimiz yerlere Belkide atarim bir kac kadeh Dalarim mazilere Sonra okuturum Okusun bana Coskun abi Okusun Anilari Okusun Ibrahim Sadri Ben seni hic sevmedim ki Kara saclim sen git, kal diyemem Kapanamam dizine bakmam yüzüne Bu ayrilik yaksada göstermem Anmam seni, anmam adini Acilarimi , yalnizligimi atarim sirtima Tasirim onu bir ömür boyu Biliyorum bu gidisin dönüsü yok Git, kalsin gidisin ve gözlerin aklimda Biliyorum Ardina bile bakmayacaksin Oysa ben seni gencligimin en dürüst zamaninda sevdim Rahmete kaldi hersey Hayallerde gözlerim gözlerinde Islak yanaklarimla bir elim kapida Bir elim kalbimde Git artik, sana gitme diyemem Sonkez göreyim, saclarin dagilsin rüzgarla batan günese dogru Ne olur git gideceksen Her an acilacak gözlerimden bir nehir Hickirik tutacak, sarilacagim resimine Belkide sora bir kac kadeh atip, alip basimi Cikip gezecegim, seninile gezdigim yerlere Haydi güzelim git git git ……. Suat Atat
08 May 2006, 16:23 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
792
Üyelik T.:
24 March 2006
GÖZLERİMDEN BİR NEHİR
Yok........
Yenilenmeye muhtaç bir yüz Bu bendeki Uçurumları aşmış, Aşarken bir o kadar eskitmişim kendimi Gözlerim başka bakar olmuş dünyaya Arada bir yeşile dönen gözlerimin rengi Ateş kırmızısına dönmüş şimdi Yakıyor dünüme bakan benliğimi Her dünün bitiminde Yüzümde alevlerle uyanıyorum Bugünümün denizine sokuyorum kafamı Dudağımdaki çilek tadı dağılmış Üzerine kızgın topraklar konmuş Dünün kahpe rüzgarlarıyla Sevdiğim kısacık saçlarım Asırlar geçmişcesine uzamışlar Dünümden bugüne bir kahraman saçlarım Bugünü tüm gücüyle kavramış sanki Bir şeyi unutmuş saçlarım Bugünü kavrayan kollarının kökü Geçmişten bitme, Geçmişe amade........ Artık ateş mi olacak seni sevmek? Kurumuş bir dudak mı yoksa? Yahut dününe sadık bir avuç saç mı? Var cevabını sen ver sevgili........ Tüm kahpeliğinde tırman bugünüme bu sabah Düştüğün uçurumlarımdan........
09 May 2006, 16:46 | Mesaj No:3 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
GÖZLERİMDEN BİR NEHİR
Duvarları maviye boyadım
Maviyi çok seversin Penceremde menekşeler dizili Sularken şarkı söylersin Gramafon da eski alaturka Hoşuna gider bilirim O yaz evinin içinde Denize nazır Sabaha kadar bekledim seni Birden dalgalar dedi ki gelmeyeceksin Birden çıktım viraneden Koşa koşa indim kumsala Acı acı sövdüm sonra Yüzümü kırbaçlayan rüzgara..
10 May 2006, 13:53 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
GÖZLERİMDEN BİR NEHİR
Sıla
bir kır cicegi kadar edalı bir yonca kadar narin olan uzaklardaki askım her rüzgar cıktıgında sana sesleniyorum sana soyluyorum askıma söyle onu seviyorum bir parçası burada onu dusunmekte onu beklemekte ey rüzgar git yârime söyle bilsin bilsin ki onu buralarda bekleyeni onu buralarda seveni var rüzgar uçur duygularımı gotur askıma onu ne kadar seven var bılsın rüzgar yapma sende beni üzme hani yarime gidecektin beni anlatacaktın ne oldu rüzgar ne oldu senin yarinde mi beni bekler oldu yapma rüzgar git yarime söyle soylekı onu nasıl seven bırı var bılsın yalvarırım rüzgar git sevdıgıme git beni anlat beni anlat yarim oralarda rüzgar seni bekler bekletme onu üzme yarımı rüzgar bırak onundekı engelleri as onları gotur yârime benim kokumu rüzgar al rüzgar al ondan getir bana sevgısını getir kokusunu getir gelirse al rüzgar kendısını getir seni bekler mı bilmem oralarda söyle askıma onu bekleyen var buralarda git rüzgar sen getir sakımı bana bılıyorum seninde askın var sen benim askıma git ey rüzgar al onu al getir bana RUZGAR Sıla
22 May 2006, 11:44 | Mesaj No:5 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
GÖZLERİMDEN BİR NEHİR
Zülfikar
Dünya durmuş dünya dönmüş bana ne Aldığım her nefes an senin için Hançerin bağrıma inmiş bana ne Damarımda akan kan senin için Bedenim harabe gönlüm gülistan Olan olsun gayrı korkum yok yastan Efsane yüreğim dillere destan Şöhret senin için şan senin için Yetiş imdadıma uzak durma gel Gönül sarayında yücel ha yücel Varlığın hayattır yokluğun ecel Tetikte bekliyor can senin için Sensin yoğum varım namusum arım Gel yar şu kalbimi ey zülfikarım Uğur Işılak
22 May 2006, 12:26 | Mesaj No:6 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
GÖZLERİMDEN BİR NEHİR
[size=18px]Zülfikar
Dünya durmuş dünya dönmüş bana ne Aldığım her nefes an senin için Hançerin bağrıma inmiş bana ne Damarımda akan kan senin için Bedenim harabe gönlüm gülistan Olan olsun gayrı korkum yok yastan Efsane yüreğim dillere destan Şöhret senin için şan senin için Yetiş imdadıma uzak durma gel Gönül sarayında yücel ha yücel Varlığın hayattır yokluğun ecel Tetikte bekliyor can senin için Sensin yoğum varım namusum arım Gel yar şu kalbimi ey zülfikarım [/size]
22 May 2006, 15:56 | Mesaj No:7 |
Durumu:
Papatyam No :
834
Üyelik T.:
11 April 2006
|
GÖZLERİMDEN BİR NEHİR
Siyah saçlar,kumral olmuş,
Kara gözler, aşkla dolmuş Bensiz geçen yaşam, solmuş, Sensiz geçen yaşam olmuş! Sana sevgiler, aşk olmuş, Kalbim sevginle dopdolmuş. Aşklar, ahtapot gibi bir kolmuş Sevgiler, aşka bir yolmuş. Geçmiş yaşam, olan olmuş Seven kalpte, sevgi bolmuş Seven kalbe, sevgi dolmuş Susuz kalan, çiçek solmuş! Sevmiş seni, aşık olmuş Sevsen sen de onu n'olmuş, Sevmek senin, hakkın olmuş Sevmesen de onu n'olmuş! Seven gözler, sırdaş olmuş Aşkla sarmaş, dolaş olmuş Sanki, ekmek, su, aş olmuş Kır kalbini kır, taş olmuş!
22 May 2006, 17:00 | Mesaj No:8 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
GÖZLERİMDEN BİR NEHİR
Can Bedenden Çikmayinca
Kara haber tez duyulur, Unutsun beni demissin. Bende kalan resimleri, Mektuplari istemissin. Üzülme sevdicegim, Bir daha çikmam karsina. Sana son kez yaziyorum, Hatiralar yeter bana. Unutma ki dünya fani, Veren Allah,alir cani. Ben nasil unuturum seni, Can bedenden çikmayinca... Kurumus bir çiçek buldum, Mektuplarin arasinda. Bir tek onu sakliyorum, Onu da çok görme bana. Asklarin en güzelini Yasamistik yillarca. Bütün hüzünlü sarkilar, Hatirlatir seni bana. Unutma ki dünya fani, Veren Allah alir cani. Ben nasil unuturum seni, Can bedenden çikmayinca... Kirildi kanadim kolum, Ne yerim var ne yurdum. Gurbet ele düstü yolum, Yuvasiz kuslar misali... Selvi boylum senin için, Katlanirim bu Yazgiya. Böyle yazmissa yaradan, Kara toprak yeter bana. Unutma ki dünya fani, Veren Allah alir cani. Ben nasil unuturum seni, Can bedenden çikmayinca... Baris Manço
22 May 2006, 21:50 | Mesaj No:9 |
Durumu:
Papatyam No :
325
Üyelik T.:
21 April 2005
|
GÖZLERİMDEN BİR NEHİR
yorgunum arkadaş
yarin yolunu beklemekten bir gün değil 5 gün değil gelmedin bir türlü bekledim seni özlemle dolu kalbim hüzünle dolu artık yorgunum arkadaş gelmedi bir türlü sen beni beklettin seni bekletsinler sende yol gözle belkim gelir diye hasret çekmek zor sende çek seneler geçti bekler oldum gelmiyeceğini bile bile saçlarım ağardı bakışlarım değişti sevgiye aşka sende ara beni yıllar sonra ama bulamazsın ben yandım sende yan sen odiyarda ben bu diyarda yorgunum arkadaş yorgun 1989 da yazılmıştır. solar
23 May 2006, 09:42 | Mesaj No:10 |
Durumu:
Papatyam No :
164
Üyelik T.:
01 March 2005
|
GÖZLERİMDEN BİR NEHİR
AYRILSAK NE YAZAR BEN SENİ HALA SEVİYORUM EMRAH
Birbirimizi çok severken ayrılık geldi çaldı kapımızı Ayrıldık biz işte her aşkta olduğu gibi Ayrılmamız bişey farketmedi Ben hala seni seviyorum Seninde beni sevdiğini biliyorum SONSUZ AŞKIM; Şule Yüksel Şenler
Tefekküre Davet Köşesi |
|
Papatyam Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın |