|
Dini Sohbetler Bütün Merak Ettikleriniz, Öğrenmek İstediğiniz Tüm Konuları ve Sohbetleri Bu Bölümde Bulabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
12 September 2007, 11:00 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
778
Üyelik T.:
16 March 2006
Arkadaşları:0
|
HAYIRLI RAMAZANLAR
HAYIRLI RAMAZANLAR [size=18px]ONBİR AYIN SULTANI OLAN BU KUTSAL AYIN TÜM İSLAM ALEMİNE HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM, SAYGI VE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM. RAMAZAN-I ŞERİFİNİZ MÜBAREK OLSUN[/size]
12 September 2007, 11:24 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
553
Üyelik T.:
07 October 2005
|
HAYIRLI RAMAZANLAR
[size=24px]Ramazanı şerifin feyzinden yararlanan kullarından oluruz inşallah.[/size]
12 September 2007, 12:04 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
882
Üyelik T.:
23 May 2006
:)
CÜMLEMİZİN RAMAZAN AYI HAYIRLARA VESİLE OLUR İNŞALLAH
***** Rasulüllah (SAV) buyuruyor ki: Bir kimse Ramazan’ın faziletine inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek oruç tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.1 Ramazan-ı şerif geldiğinde Cennet kapıları açılır; Cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar da bağlanır.2 Oruç, ateşe karşı siperdir. Sizden biriniz oruçlu bulunduğu günde fena söz söylemesin; kavga etmesin. Şayet birisi ona söver veya ona çatıp çekişirse, “Ben oruçluyum.” desin. Allah’a yemin ederim ki, oruçlunun ağız kokusu, Allah nezdinde, misk kokusundan daha hoştur. Oruç tutanın ferahlanacağı iki sevinçten birisi, iftar ettiği zaman, diğeri de orucunun sevabıyla Allah’a kavuştuğu andır.3 Sizden biriniz oruçlu olduğu halde unutur da yer ve içerse orucuna devam etsin. Zira onu Allah yedirmiş ve içirmiştir.4 Sahur yemeği yiyin; çünkü sahurda bereket vardır.5 Oruçlu bir kimse yalan ve yalancılıkla iş yapmayı terketmezse, yemeyi içmeyi bırakıp aç durmasın; Allah nezdinde hiçbir kıymeti yoktur.6 Bir Hadis-i Kutside Aziz ve Celil olan Yüce Allah buyurur ki: Ademoğlunun her ameli kendisinindir. Yalnız oruç müstesna. O, benim içindir. Onun mükafatını ben vereceğim. Sahabe-i kiram şöyle naklediyor: Rasulullah Efendimiz, Ramazan’ın son on gününde geceleri ibadetle geçirir, aile fertlerini uyandırır ve hayırlı işlere koyulurdu.7 ------------------------------ 1 Riyazü’s Salihin, C.II, Sh:489, H.No: 1224 2 A.g.e. C.II. sh.489. H.No:1225 3 A.g.e. C.II. sh.485. H.No:1220 4 A.g.e. C.II. sh.503. H.No:1247 5 A.g.e. C.II. sh.495. H.No:1234 6 A.g.e. C.II. sh.502. H.No:1246 7 A.g.e. C.II. sh.491. H.No:1228 (ALINTI)
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |