|
Fıkra Diyarı Ben Bugün Hiç Gülmedim, Hiç Neşelenmedim Diyenlere Şimdi Gülmek, Neşelenmek ve Eğlence Zamanı... |
|
Seçenekler |
05 April 2006, 17:20 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
Arkadaşları:0
Yine Hasret
Yine Hasret Yine Hasret Yine hasret bastı şu hicranlı gönlüme Hor görmeyin bir sevdalıya sevdiğime Hasretinden sanki kırk parçaya ayrıldım Bizleri ayrılanlara, çok mu çok darıldım Onu görmek ister bu ela gözlerim Hasretiyle hep ciğerimi közledim Çok yalvardım, ma-kez bulmadı sözlerim Bak kan çanağına döndü şu ela gözlerim Her gün ufuktadır hicranlı gözlerim Gece gündüz hep yollarını gözlerim Eğer onu görmeden kapanırsa gözlerim Bilin ki cennette bile hep onu gözlerim O her an hülya ve rüyalarımdadır O benim gönlümün tek sultanıdır Başımın tacı, dertlerimin de tek ilâcıdır Biliyorum, o da hep bizler için duacıdır Ondan ayrı yaşamak ölümden daha acıdır Bu sanki, doğum öncesindeki bir sancıdır Dünya han, insanlar da geçici bir hancıdır İnşallah bu hasretimiz, geçici bir sancıdır Fırtınalı yağmurun oluşturduğu bu çaylar Elbette bir gün geçecektir bu çileli aylar Çaylar deryasına ulaşmak için hep çağlar Şair de deryaya kavuşmak için hep ağlar 31.03.2002-12.45 Bayram Tunca
05 April 2006, 18:11 | Mesaj No:2 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Ondan ayrı yaşamak ölümden daha acıdır
Bu sanki, doğum öncesindeki bir sancıdır Dünya han, insanlar da geçici bir hancıdır İnşallah bu hasretimiz, geçici bir sancıdır
05 April 2006, 18:26 | Mesaj No:3 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
Yine Hasret
Biliyor musun? Düşler dökülür... Düşler üşüşür... Düşler doluşur kulaklarıma gülüşlerinden... Üstüme yağan düşler ile Başıma üşüşen düşler ile Ve içime doluşan düşler ile serpilirim ben, Bahara dokunmuş bir filiz gibi... Biliyor musun? Denizler bile düşlerimin rengidir... Dalgalar, gülüşlerindir yani düşlerimin üzerinde oynaşan! Biliyor musun? Düşler saçılır başıma gülüşlerinden... Ve düşlere savrulur başım Tırmanıp gülüşlerine... Dinlenen bir nefes gibi yayılır kumsalıma, köpüklü dalgaların... Bunlar; düşlerimin üzerinde oynaşan Gülüşlerindir ya, hani adına “dalga” denen... Biliyor musun? Bütün bu denizler, düşlerimin rengidir Ve işte sen o yüzden Kendini seyreder gibi olursun baktığında denizlere. O yüzden gözlerini lacivert sanırsın... Saçlarını mavi... Hatta canını, camgöbeği... Canının göbeği bunun için köpürür düşlerimin ortasında! Biliyor musun? Düşler üşüşür başıma gülüşlerinden. Masmavi düşler... Ve buseleri çağıran dişler gibi sıralı düşler... Muammer ERKUL
06 April 2006, 09:25 | Mesaj No:4 |
Durumu:
Papatyam No :
543
Üyelik T.:
21 September 2005
|
Yine Hasret
[size=18px]SEBEBİ SEN
Gelmeyin üstüme Bugün efkarımı pazara çıkarmıyorum Her şey bende kalsın sensizlik bende Bir sebebi var ise Onu da kendime bırakıyorum Sorma arkadaşım Ayrılık denen kelimeyi Sorma kapılarında mecnun gezdiren bahaneyi Ben o yarin derdine Unutmuşum dermanımı Sorma arkadaşım külü dumanı Ağustosta saçlarıma yağan karı Kapılarında kul diye Mecnun olup çöl diye Sana geldim vur diye Halım nedir sor diye Yıkılmadım gör diye Gelmeyin üstüme Neyi alıp satayım Bugün efkarımı pazara çıkarmıyorum Dermanı yok bu sevdayı sordum kendime Geceler yoldaş oldu döndüm kendime Ey aşk Ey derin kuyu Ey soruldukça kanayan soru Nem olsun sen olmayınca Dünya malı nem olsun Her gün pazar kurulsa aşk meydanında Benim sensiz satacak nem olsun Gelmeyin üstüme Sakladığım bir ayrılığın sırrıdır Kor ateşler sümmanisi Ey her şeyin sebebi Gör diye gözlerinle divaneni Durmuşum yoluna bir ömür beklemeyi durmuşum Nem olsun sen olmayınca Dünya malım nem olsun Hergün pazar kurulsa aşk meydanında Benim sensiz satacak nem olsun Şiir : İbrahim Sadri [/size] |
06 April 2006, 10:39 | Mesaj No:5 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
|
Yine Hasret
[size=18px]HASRET GÜZEL ŞEY ASLINDA [/size]
Ayvalık’ta şu saatlerde Bir adam ayrılığı yaşıyor. İzmir’de sevgilisi Onsuzluğu Doya doya hasreti yudumluyor. Arada topu topu 2-3 saat mesafe Toplasan kaç şarkı ediyor. Bir nefes alımlık Sen varken Bir ömür kadar uzun ayrılıklarda. Öyle bir aşk ki gözler kapandığında Kokular hissediliyor, eller tutuluyor Yürekler tutuşuyor Ayvalık ve İzmir’de Arada oturanlar hiçbir şey farketmiyor.
06 April 2006, 11:54 | Mesaj No:6 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
H Ü Z Ü N L Ü A K Ş A M L A R
Akşamın karanlığı Dertlerimin örtüsü Uyku zamanı yok mu Ulaşırım rüyalarında Güzelliğe güzelliklere Kim korkar geceden O kadar dinlenirde Dertlerini kederini atarda Kim sevmez geceyi Fırtınalı akşamlar Bile huzurludur Yağmur taneleri Cama vururken ruhum Meşk olur kim sevmez, Yağmuru... Aşkı hatırlatmaz mı insana. Yılmaz Avcı
06 April 2006, 12:21 | Mesaj No:7 |
Durumu:
Papatyam No :
523
Üyelik T.:
24 August 2005
xl
Mavi, Maviydi Gökyüzü
Mavi, maviydi gökyüzü Bulutlar beyaz, beyazdı Boşluğu ve üzüntüsü İçinde ne garip yazdı... Garip, güzel, sonra mahzun Iıkla yağmur beraber, Bir türkü ki gamlı, uzun, Ve sen gülünce açan güller. Beyaz, beyazdı bulutlar, Gölgeler buğulu, derin; Ah o hiç dinmeyen rüzgar Ve uykusu çiçeklerin. Mor aydınlıkta bir çınar Veya kestane dibinde; Mahmur süzülen bakışlar İkindi saatlerinde.... Birden gülümseyen yüzün Sabahların aynasında Ve beni çıldırtan hüzün İki bakış arasında. Kim bilir imdi nerdesin? Senindir yine akşamlar; Merdivende ayak sesin Rıhtım taşında gölgen var. Ahmet Hamdi Tanpınar