|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
09 March 2006, 16:00 | Mesaj No:1 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
Arkadaşları:0
|
Bana Öyle Bakma...
Bana Öyle Bakma... Bana öyle hüzünlü bakma ne olur! Gözlerime gözlerini iliştirme. Bir kibrit çak, bir tek tütün... Elini başına koy Bak semaya... Çek içine, ne varsa Solu istediğin gibi! Ama bana kırılma Anla gidişimi... Zordur, bilirim... Kaçına şahit bu yürek! Kaçına yenik... İnan istemedim böyle olsun Benimde pembe panjurlu hayallerim vardı Kokusuna imrendiğim beyaz begonyalar Bahçede üç beş çocuk sesi Olmadı! Yapamadım... Daha koyu yaşamak isterdim Daha enine solumak nefesi Dizboyu balçığa bulanmak, sevdasıyla Boğulmak özlemin ateşiyle Beklemek; acıya çalan türkü deminde Sonuna kadar... Varım! demek Olmadı! Yapamadım... Bana öyle hüzünlü bakma ne olur! Seninde çalmasın kapını fırtına Sessizliğe gömülme emi... Kahretme daha çok şiirlere Bir nefes, bir tütün Elini çek başından Hafif hafif yudumla çayını Son defa baktığımda ardıma Kırılmasın hayalimdeki dağ yürek Sen hep orda kal Sen hep aynı kal Ayrılık kamçılasın ecrini Düşmesin düşlerin Düşkırıklarına takılma Ve unutma! 'Çınar ol' dedin ya hep bana 'Çınarlar uludur, yaşlansa da eğilmez' Ama ne olur bakma öyle Acıtma gidişe mahpus yüreğimi Kabartma küllenmiş hasretimi Tek adımla yol al uzaklara Ardına bakma... Sil gözündeki damlayı Ve o damla kuruyana dek beni hatırla... UNUTMA Arzu Gülücüdür