12 May 2006, 16:46 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
834
Üyelik T.:
11 April 2006
Arkadaşları:0
|
İSTANBULDA YAĞMUR VAR
İSTANBULDA YAĞMUR VAR İstanbul’da Yağmur var yağmur var sokaklarında İstanbul’un! nefes alışlarda bahar, toprak kokusu, yüreğimde sen, iman tahtasında bir sızı, gidip gelişlerde korku! sen ve ben camda süzülen iki yağmur tanesi, yağmur fallarında buluşan iki damla. İstanbul’da hüzünlüdür yağmur, damlacıklar koşuşur denize varmak için. cami avlularında güvercinler, ıslak korkmuş ve sinmiş. ben yağmurla dimdik, sen aklımda, alev alev! Yağmur; sevincim, umudum, iman tahtasında sızım, toprak kokum, sevinçlerimin heyecanı, çocuklar gibi koştum suların içine, gözüne bastım birikintilerin, ayaklarımı vurdum, dizlerime kadar ıslandım! Sevincim; senden, yağmurdan, içimdeki çocuktan! toprak kokusunu, hüzünlü İstanbul’u iman tahtamdaki sızıyı, artık YAĞMUR’U SEVİYORUM,,,,,,,,,,
12 May 2006, 17:16 | Mesaj No:2 |
Papatyam Site Yöneticisi
Durumu:
Papatyam No :
1546
Üyelik T.:
11 March 2005
Arkadaşları:0
|
İSTANBULDA YAĞMUR VAR
[size=18px]YAĞMUR GÜZELİ[/size]
Yağmurlar yağmıyor mu inceden ince Rüzgarlar esmiyor mu serince Bir sigara yakıyorum efkarlanarak Çıkıp karşıma sen geliyorsun Saçların ıslanmış oluyor "Gel" diyorum duymuyorsun beni bir türlü Seni böyle hayal meyal yaşamak çok zor Uzanıp tutsam diyorum incecik ellerinden Ellerim boşlukta kalıyor. Bir gün çıkıp gideceksin Sonra arkandan yine ince bir yağmur yağacak Cadde cadde,sokak sokak Sayıklar gibi dolaşıp seni arayacağım Beni bir köşe başında ağlıyor bulacaklar. Saklamak zor olacak,çaresiz kalacağım Seni sevdiğimi anlayacaklar. Üstüme yağmurlar yağacak İnce bir dal gibi birden kopup kırılacağım Kaldırım taşlarında sıcaklığım kalacak Kahrolacağım. Bu şiiri yağmur yağarken yazdım Ezanlar okunuyordu minarelerden Seni düşünmeseydim yağmurlu havalarda Sokaklara çıkmayı göze almazdım. Yağmurlar yağmıyor mu inceden ince Rüzgarlar esmiyor mu serince Bir sigara yakıyorum efkarlanarak Çıkıp karşıma sen geliyorsun Saçların ıslanmış oluyor "Gel" diyorum duymuyorsun beni bir türlü Seni böyle hayal meyal yaşamak çok zor Uzanıp tutsam diyorum incecik ellerinden Ellerim boşlukta kalıyor. Yavuz Bülent Bakiler