|
Şiir Bahçesi Bu Bölümde Türk ve Dünya Edebiyatından Şiirlere Yer Verebilir, Yorum Yapabilirsiniz... |
|
Seçenekler |
04 October 2012, 15:52 | Mesaj No:1 |
Durumu:
Papatyam No :
145
Üyelik T.:
16 February 2005
Arkadaşları:0
İntizar Gazeli..
İntizar Gazeli.. İNTİZAR GAZELİ Vahyin aydınlığında handan eyle yar beni Hükmün ile dîdar-ı cemîline sar beni Sevdam arzuhalimdir, iner kirpiklerimden Mümeyyiz eyle, dil-hun düşmeden uyar beni Kaygı ağından aczin kurtulayım, ey Vekil Dava için revanım; beklesin bahar beni Menfîdir, uzak kalsın tenakuz eğilimi Davayı istemezsem ruhum, kim duyar beni Meşakkat, ulağıdır kün adına dünyanın Darıbekadır ihya; menzilden kurtar beni Meğer ufak adamın hasadıymış gururum Hayr istemezse ruhum, efendim atar beni Ermeliyim vedanın yeryüzü zirvesine Vedud'a eğilmezsem, labirent yutar beni Arasat, irkildiğim düşün gerçekliğidir Haşir ibdaya rücü günüdür, tutar beni Zerafetinden artık öteyim görüntünün Harameyn için Rabbim, eyle bergüzar beni Belki ayrıldığınım sonrasında fenadan Tarih, ıstılahıyla nev-zemîn yazar beni Virdine alıştığım andan beri... Hüsna'nın Layemüt isteğiyle sardı ah ü zar beni Mecnun ürpertisiyle tevbe eşiğindeyim Ayetinde lütfundur; incitmez nazar beni Batın ey, ruhsatınla rıdvanına gideyim Semendere çevirir yoksa intizar beni Taşıyorum ehlibeyt vamıkını içimde Vecd ateşidir bağrım; söndürmez Hazar beni Müracaattır ümidim nedametle affına Tatmazsam eğer, karsız iletir mezar beni Ahengiyle donanmak gerekiyor Furkan'ın Fedakarsam, ülfete vesîle kılar beni Rüzgar alıp götürse nefsanî illetimi Uyku felaketinden alsa korkular beni Malikül-Mülk, sağımdan uzatılsa defterim Altından nehir akan köşke koysalar beni Zül-Celal-i Ve'l-îkram, sen ol deyince olur Münker-Nekir sualsiz mu nün saysalar beni Madem utanıyorum kem yüzümle gelmeye Secde ile tenimden yıkasa sular beni Nurullah GENÇ