Konu: Hz.Muhammedin karikatürleri Avrupa basınında yayınlansın mı?  (Okunma sayısı 1342 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agasar

• Ziyaretçi
« : 05 Şubat 2006, 22:16:51 »

Dünyaca ünlü haber kuruluşu CNN ' in internet sitesinde şu an bir anket yapılıyor. Ankette "Peygamber Muhammedin karikatürleri Avrupa basınında yayınlanmalı mı " sorusu soruluyor. Şu an hayır cevapları %1lik farkla çoğunlukta. Ankete katılarak Hayır oyu kullanabilirsiniz.
http://edition.cnn.com/2006/WORLD/europe/02/02/cartoons.wrap/index.html

Çevrimdışı solar

• Deneyimli Üye
    • http://www.ademokul.com
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2006, 00:19:59 »
Oyumu kullandım sağolasın.
ostlar sağolsun.

agasar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 06 Şubat 2006, 00:40:42 »
Solar teşekkür ederim diğer üyelerimizde kullanırlar işallah

Çevrimdışı anafor

• Administrator
  • Uzman Üye
    • http://anafor72.sitemynet.com
« Yanıtla #3 : 06 Şubat 2006, 09:21:56 »
Bende oyumu verdim arkadaşlar...

Herkes "İlk" Olmak İster, "İlk Aşk", "İlk Öpücük". Oysa "İlk" Geçicidir. Sahip Olduğunuz Hangi "İlk" Hala Sizin, Yada Sizinle Hiç Düşündünüz Mü? Oysa Kimsenin Beğenmediği "Son" Durum Biraz Farklıdır. Heyecandan Avuçlarınızın Terleyerek Tuttuğu "İlk" Elle Değil, Güvenerek Sımsıkı Tuttuğunuz "Son" Elle Girersiniz Mezara! Durup Tekrar Düşündüğünüzde" İlk" Olup Yok Olmak Mı İstersiniz? "Son" Olup Sonsuz Olmak Mı İstersiniz?.

Çevrimdışı nihale

• Uzman Üye
« Yanıtla #4 : 06 Şubat 2006, 09:38:31 »
Ben de ben de...yani verdim :D

rs

Çevrimdışı REHA

• Uzman Üye
« Yanıtla #5 : 06 Şubat 2006, 09:40:47 »
Bismillahirahmanirrahim. Oyumuzu kullandıkHayırlı olsun.
ŞU FANİ DÜNYADA BAKİ GİBİ YAŞIYORUZ

BİRDE HASTAHANE KÖŞELERİNDE

Çevrimdışı ayeser

• Uzman Üye
« Yanıtla #6 : 06 Şubat 2006, 10:02:02 »
Bende kullandım oyumu..

agasar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 06 Şubat 2006, 11:43:03 »
Oylarınız ve duyarlılığınız için teşekkürler..

Sonuçlar

% 90   HAYIR (Bizde hayır demeliyiz)
% 10   evet  ( evet demeyiniz)

Çevrimdışı anafor

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8 : 06 Şubat 2006, 12:06:45 »
Evet demiyoruz demeyeceğiz...

Ben bu oylama devam edene kadar hergün oy kullanacağım...

Herkes "İlk" Olmak İster, "İlk Aşk", "İlk Öpücük". Oysa "İlk" Geçicidir. Sahip Olduğunuz Hangi "İlk" Hala Sizin, Yada Sizinle Hiç Düşündünüz Mü? Oysa Kimsenin Beğenmediği "Son" Durum Biraz Farklıdır. Heyecandan Avuçlarınızın Terleyerek Tuttuğu "İlk" Elle Değil, Güvenerek Sımsıkı Tuttuğunuz "Son" Elle Girersiniz Mezara! Durup Tekrar Düşündüğünüzde" İlk" Olup Yok Olmak Mı İstersiniz? "Son" Olup Sonsuz Olmak Mı İstersiniz?.

xl

Çevrimdışı ihsan034

• Uzman Üye
« Yanıtla #9 : 06 Şubat 2006, 15:50:41 »
Bende oyumu kullandım hayır yönünde şuan hayır %90 durumda...
Bir nevide olsa huzurluyum.. Resullaha uzanan eller kırılsın...Bu islam alemine tek değil tüm insaniyete yapılan bir hakarettin bunu herkes bilmeli
 :twisted:  :twisted:  :twisted:
mzalar sifirlanmistir, lütfen yeni imzanizi belirleyiniz

Çevrimdışı anafor

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #10 : 07 Şubat 2006, 17:03:39 »
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla

"Peygamber, mü'minler için kendi nefislerinden daha evladır..." (AHZAB SURESİ / 6)

Danimarka'nın ardından Norveç, Fransa, Almanya, İsviçre, İtalya ve İspanya'daki bazı yayın organları da, bende "Elhamdülillah Müslümanım" diyen biri için kendi nefsinden daha değerli olan Hz. Muhammed'le (s.a.v.) alay eden, küfreden o karikatürleri neden yayınladılar?

Rabbini Unutanlar İçin Bir Hatırlatmadır Bu!

Seni yaratan, besleyip büyüten, isyanlarına rağmen sana merhametle muamele eden, rızkını, sağlıgını ve daha nice sayısız nimetleri veren herşeyin sahibi olan ALLAH Kur'an'da şöyle buyurdu :

"Sen onların dinlerine uymadıkça, yahudi ve hristiyanlar senden kesinlikle hoşnut olacak değillerdir".

De ki : "Şüphesiz doğru yol, Allah'ın (gösterdiği) yoludur."  Eğer sana gelen bunca ilimden sonra onların hevalarına (arzu ve tutku) uyacak olursan, senin için Allah'tan ne bir dost vardır, ne de bir yardımcı. (BAKARA SURESİ / 120)

Onlar, mü'minleri bırakıp kafirleri dostlar (veliler) edinirler. "Kuvvet ve onuru (izzeti)" onların yanında mı arıyorlar? Şüphesiz, "bütün kuvvet ve onur", Allah'ındır. (NİSA SURESİ / 139)

Ey iman edenler, yahudi ve hristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez. (MAİDE SURESİ / 51)

Sizin dostunuz (veliniz), ancak Allah, O'nun elçisi, rüku' ediciler olarak namaz kılan ve zekatı veren mü'minlerdir. (MAİDE SURESİ / 55)

Kim Allah'ı, Resûlü'nü ve iman edenleri dost (veli) edinirse, hiç şüphe yok, galip gelecek olanlar, Allah'ın taraftarlarıdır. (MAİDE SURESİ / 56)

Ey iman edenler, sizden önce kendilerine kitap verilenlerden dininizi, alay ve oyun (konusu) edinenleri ve kafirleri dostlar (veliler) edinmeyin. Ve eğer inanıyorsanız, Allah'tan korkup sakının. (MAİDE SURESİ / 57)

Onlardan çoğunun inkâra sapanlarla dostluklar kurduklarını görürsün. Kendileri için nefislerinin takdim ettiği şey ne kötüdür. Allah onlara gazablandı ve onlar azabda ebedi kalacaklardır. (MAİDE SURESİ / 80)

Eğer Allah'a, peygambere ve ona indirilene iman etselerdi, onları dostlar edinmezlerdi. Fakat onlardan çoğu fasık olanlardır. (MAİDE SURESİ / 81)

İnkâr edenler birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur. (ENFAL SURESİ / 73)

İşte böylece biz onu (Kur'an'ı) Arapça bir hüküm olarak indirdik. And olsun, sana gelen bu ilimden sonra, onların hevalarına (istek ve tutku) uyacak olursan, senin için Allah'tan ne bir yardımcı, dost, ne bir koruyucu vardır. (RA'D SURESİ / 37)

Allah, ancak din konusunda sizinle savaşanları, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkaranları ve sürülüp-çıkarılmanız için arka çıkanları dost edinmenizden sakındırır. Kim onları dost edinirse, artık onlar zalimlerin ta kendileridir.   (MÜMTEHİNE SURESİ / 9)

Rabbinizi, unutmadıysanız, kutsalınızı maddeye satmadıysanız, Peygamberinizi ve sizi aşağışayanlara gerekli tepkinizi gösterin.

Çevrimdışı anafor

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #11 : 09 Şubat 2006, 16:59:32 »
Bugünde oy verdim...

Oylamada son durum

% 8           Evet
% 92         Hayır

Çevrimdışı anafor

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #12 : 10 Şubat 2006, 11:21:42 »
Biraz Önce Gene Oy Kullandım Arkadaşlar Sonuçlar Aşağıdaki Gibi Lütfen Biraz Daha Gayret Şunu % 100 Yapalım...

Created: Thursday, February 02, 2006, at 05:27:39 EDT  

Should the European press have published cartoons of the Prophet Mohammad?  

Yes       7%  32878 votes  
No      93%  412610 votes

DANİMARKA HALKI ÖZÜR DİLEDİ...

Danimarka'da 2 bin 400'den fazla Danimarkalı, internet üzerinde "İslam Dünyasını rahatsız eden karikatürlerden uzak olduklarını ve İslam Dünyasıyla barış içinde yaşamak" istediklerini belirten bir mektup imzaladı.

"Başka bir Danimarka" adlı grubun internet sitesinde Danimarkaca, İngilizce ve Arapça yayımlanan açık mektupta, "Danimarkalı olarak, basit bir Danimarka gazetesinin yayımladığından sorumlu değilim. Ancak Jyllands-Posten tarafından dünyadaki tüm Müslümanlara yapılan saldırıdan kendimi uzak tutuyorum ve Müslümanların gazeteden beklediği özrü anlıyorum" denildi.

JYLLANDS-POSTEN'İN ÖZRÜNÜN YENİ VERSİYONU

Öte yandan, karikatürleri yayımlayan Danimarka gazetesi Jyllands-Posten, kendi internet sitesinde daha önce yayımlanan Arapça özür mektubunun yeni bir versiyonunu yayımladı.

Gazetenin 30 Ocak'ta Danimarka'nın Cezayir Büyükelçiliği yoluyla gönderdiği mektupla aynı olduğu belirtilen bu ikinci versiyonda, özrün önceki versiyondakinden daha açık ve doğrudan olduğu belirtildi. Arapça olarak kaleme alınan mektupta, "bu karikatürlerin yayımlanması sonucu ortaya çıkan ve Danimarka'ya karşı olumsuz duygulara neden olan bu yanlış anlaşılma için özür diledikleri" kaydedilmişti.

Umut ÇanKaya